"Latvijas balzams" maina nosaukumu (18)

TVNET/LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
"Latvijas balzams" veikals. Ilustratīvs foto
"Latvijas balzams" veikals. Ilustratīvs foto Foto: Zane Bitere/LETA

Alkoholisko dzērienu ražotāja AS "Latvijas balzams" akcionāru sapulcē šodien nolemts dividendēs izmaksāt 3 448 574 eiro jeb 0,46 eiro par katru akciju no uzkrātās un līdz 2017.gada 31.decembrim nesadalītās peļņas, informēja kompānijā.

Vienlaikus nolemts mainīt uzņēmuma nosaukumu, un no 2022.gada 1.maija tas būs "Amber Latvijas balzams".

Par dividenžu maksājuma datumu noteikts 18.oktobris.

"Akcionāru pieņemtais lēmums par labu dividenžu izmaksai liecina par kompānijas stabilitāti un ticību tās turpmākajai attīstībai," norāda "Latvijas balzama" valdes priekšsēdētājs.

Par nosaukuma maiņu kompānijā skaidro, ka pirms sešiem gadiem "Latvijas balzams" pievienojās alkoholisko dzērienu ražošanas un izplatīšanas grupai "Amber Beverage Group", kas šogad vairākiem saviem uzņēmumiem visā pasaulē nosaukumā pievieno papildu atpazīstamības zīmi - "Amber".

Tādējādi, līdz ar šodienas akcionāru sapulces lēmumu, kompānijas nosaukums būs "Amber Latvijas balzams".

"Atrašanās grupā ir nesusi vairākus ieguvumus, un arī šīs pārmaiņas palīdzēs iegūt plašāku atpazīstamību starptautiskā mērogā un jaunus klientus un lielākus pasūtījumus," cer Geidāns.

Tāpat sapulcē ievēlēta jauna padome nākamo piecu gadu termiņam. No padomes locekļa amatiem atsaukti Pjotrs Avens un Jānis Buks un viņu vietā ievēlēti Guntars Reidzāns un Boriss Ņešatajevs, kā arī pārvēlēti Rolands Gulbis, Valižans Abidovs un Velga Celmiņa.

Jau ziņots, ka "Latvijas balzama" neto apgrozījums 2020.gadā sasniedza 68,6 miljonus eiro, kas ir par 12,4% mazāk nekā 2019.gadā. Savukārt auditētā neto peļņa bija 9,3 miljoni eiro, kas ir par 7,2% mazāka nekā attiecīgajā periodā 2019.gadā.

"Latvijas balzama" akcijas kotē biržas "Nasdaq Riga" otrajā sarakstā. Kopš 2015.gada uzņēmums ir daļa no starptautiska alkoholisko dzērienu ražošanas un izplatīšanas koncerna "Amber Beverage Group", kas strādā no galvenā biroja Luksemburgā, kā arī caur ražošanas un izplatīšanas uzņēmumiem Krievijā, Meksikā, Apvienotajā Karalistē, Austrālijā, Austrijā un Baltijas valstīs. "Amber Beverage Group" īpašnieks ir miljardieris Jurijs Šeflers.

Komentāri (18)CopyLinkedIn Draugiem X
Svarīgākais
Uz augšu