PTAC "melnajā" sarakstā iekļauts biļešu tirgotājs "MAK Entertainment"

TVNET/LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Foto: Shutterstock

Latvijas Patērētāju interešu aizstāvības asociācijas (PTAC) "melnajā" sarakstā iekļauta SIA "MAK Entertainment", kas tirgo biļetes uz Poļinas Gagarinas un Basta koncertiem, liecina PTAC publiskotā informācija.

Kompānija sarakstā iekļauta, jo uzņēmums nav izpildījis Patērētāju strīdu risināšanas komisijas lēmumu par naudas atmaksu saistībā ar nenotikušo koncertu.

PTAC informē, ka patērētāja caur "MAK Entertainment" ar AS "Piletilevi" biļešu tirdzniecības tīkla palīdzību iegādājās trīs biļetes uz sabiedrības organizētu koncertu "Polina Gagarina", kas bija plānots 2020.gada 15.martā Tallinā, veicot apmaksu ar kopējo summu 93,3 eiro. Covid-19 vīrusa infekcijas ierobežojošu pasākumu dēļ pasākums tika pārcelts.

Pēc pasākuma pārcelšanas patērētāja sazinājās ar "MAK Entertainment" un lūdza naudas atmaksu, jo jaunais datums patērētājai nebija piemērots, taču komersants atbildi patērētājai nesniedza. Iesniedzot iesniegumu komisijai, patērētāja ir izvirzījusi prasību par naudas atmaksu 93,3 eiro apmērā.

"MAK Entertainment" Patērētāju strīdu risināšanas komisijai norādīja, ka, noslēdzot līgumu, neviena no pusēm nevarēja zināt par globālo pandēmiju. Pēcāk kompānija informēja, ka tā nevar atmaksāt naudu, jo ne visi tās partneri to atdod. Vienlaikus "MAK Entertainment" paskaidroja, ka šajā situācijā ir jāgaida un pakalpojums tiks sniegts.

Komisija, pamatojoties uz Eiropas Parlamenta un Padomes Regulas tiesību aktiem, nonāca pie secinājuma, ka sakarā ar to, ka strīds ir starp Igaunijas patērētāju un Latvijā reģistrētu sabiedrību par pasākumu, kura norises vieta bija plānota Igaunijā, Tallinā, tad strīds ir risināms atbilstoši Igaunijas tiesiskajam regulējumam.

Atbilstoši informācijai, kuru sniedza Igaunijas Eiropas Patērētāju centrs, Igaunijā nav pieņemts atsevišķs tiesību akts, kurš būtu piemērojams patērētāju un pakalpojuma sniedzēju savstarpējām tiesiskajām attiecībām Covid-19 vīrusa infekciju ierobežojošu pasākumu laikā.

Saskaņā ar Igaunijas likumu izrādes, koncerta vai cita pasākuma gadījumā līgums, kas noslēgts starp tirgotāju un patērētāju tiek uzskatīts par pakalpojuma līgumu. Savukārt cits likuma punkts paredz, ka līguma pārkāpums ir nozīmīgs, ja saistību neizpildes gadījumā tas būtiski ierobežo cietušo pusi saņemt to labumu, uz ko tā bija cerējusi saskaņā ar līgumu.

Izvērtējot lietas materiālus, Patērētāju strīdu risināšanas komisija secināja, ka pasākums tika pārcelts uz citu datumu, tādējādi pārkāpjot patērētājas un sabiedrības starpā noslēgto līgumu. Līdz ar to patērētājai saskaņā ar likumu ir tiesības atkāpties no līguma sabiedrības būtisku līgumā noteikto saistību neizpildes dēļ un saņemt naudas atmaksu par nesniegto pakalpojumu.

PTAC "melnais saraksts" ir izveidots, lai informētu patērētājus par komersantiem, kuri nepilda Patērētāju strīdu risināšanas komisijas lēmumus un, tādējādi, palīdzētu patērētājiem izdarīt izvēli par preces iegādi vai pakalpojuma izmantošanu.

Informācija "Firmas.lv" liecina, ka "MAC Entertainment" reģistrēta 2016.gadā, un tās pamatkapitāls ir 2800 eiro.

Kompānija pērn cieta zaudējumus 7382 eiro apmērā, pretstatā peļņai gadu iepriekš.

"MAK Entertainment" vienīgā īpašniece ir Jeļena Žarinova.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Svarīgākais
Uz augšu