Ārsti kāda vīrieša sirdī atraduši prāvu cementa gabalu (2)

TVNET
CopyLinkedIn Draugiem X
Ilustratīvs attēls
Ilustratīvs attēls Foto: Pixabay

Kādam vīrietim sāpes krūtīs beigušās ar to, ka ķirurgi no viņa sirds izvilkuši 10 centimetru garu cementa gabalu, kas pēc medicīniskas procedūras tur nonācis pa asinsvadiem.

56 gadus vecais vīrietis neatliekamās uzņemšanas nodaļā ieradās pēc tam, kad divas dienas mocījās ar sāpēm krūtīs un grūtībām elpot, rakstīts pētījumā, kas publicēts zinātniskajā žurnālā “The New England Journal of Medicine”.

Nedēļu pirms tam vīrietim tika veikta procedūra, lai sadziedētu ieplaisājušu skriemeli mugurkaulā. Šis stāvoklis ir ārkārtīgi sāpīgs un veidojas osteoporozes vai kaulu mīkstināšanās dēļ. Procedūras laikā ārsti vīrieša mugurkaulā injicēja īpašu cementa veidu, lai apturētu skriemeļa tālāku sabrukšanu, vēstīts vietnē “Live Science”.

Foto: New England Journal of Medicine

Šī procedūra parasti tiek uzskatīta par drošu, tomēr 2% no visiem pacientiem ir piedzīvojuši komplikācijas. Viens no iespējamajiem riskiem ir tāds, ka šis cements var nokļūt asinsritē un, piemēram, nobloķēt asinsvadu. Tieši tas arī notika šā vīrieša gadījumā, proti, cements no skriemeļa nokļuva asinsvadā, kur sacietēja un iestrēga sirdī.

Slimnīcā vīrietim tika veikti rentgena uzņēmumi, kā arī magnētiskā rezonanse, kas palīdzēja atklāt sāpju iemeslu. Pēc tam tika veikta ārkārtas operācija, kuras laikā no pacienta sirds tika izvilkts ass cementa gabals, kas bija izdūries cauri augšējam labajam sirds kambarim un iedūries labajā plaušā.

10 centimetrus garais cementa gabals nekavējoties tika aizvākts no vīrieša sirds un orgāni sadziedēti. Pēc operācijas vīrietis nepiedzīvoja komplikācijas un mēnesi vēlāk jau bija pilnībā atveseļojies.

Komentāri (2)CopyLinkedIn Draugiem X
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu