"Lidl" efekta ietekmē strauji kritušās banānu cenas (20)

TVNET | FINANCENET
CopyLinkedIn Draugiem X
Foto: Unsplash

Lielveikala "Lidl" ienākšana ir radījusi plašu rezonansi sabiedrībā, paziņojot par veikalu atklāšanu 7. oktobrī. Turklāt uzņēmums paziņojis arī cenas pirmajiem produktiem, ar kuriem vilinās pircējus. Viena no šīm precēm ir banāni, kuriem cenas pēkšņi samazinājušas arī citas lielveikalu ķēdes.

"Lidl" veikali durvis vērs ceturtdien, un viens no pirmajiem produktiem, kam izziņota zema cena, ir banāni, kas atklāšanas akcijas periodā maksās 39 centus kilogramā.

Interesanti, ka faktiski uzreiz uz šo banānu akciju reaģējušas arī lielākās tirgotāju ķēdes. "Rimi", kur banānu cena bez akcijas ir 99 centi kilogramā, akcijas laikā no 5. līdz 11. oktobrim piedāvā iegādāties banānus par 55 centiem kilogramā. Trešdien plānotās iepirkšanās akcijas laikā šī cena būs vēl zemāka nekā "Lidl" - 29 centi kilogramā.

Tikām "Maxima" internetveikals "Barbora" ir samazinājis banānu cenu līdz 39 centiem kilogramā, kas ir par 61% zemāk nekā iepriekš.

Arī citās lielveikalu ķēdēs var novērot, ka banānu cenas piepeši ir kļuvušas zemākas.

Iepriekš vēstīts, ka 7. oktobrī durvis vērs pirmie "Lidl" veikali visā Latvijā. Gatavojoties veikalu atvēršanai Latvijā, "Lidl" investējis vairāk nekā 200 miljonus eiro savu veikalu un loģistikas centra būvniecībā, kā arī veidojot jaunas ielas, satiksmes apļus, krustojumus, apstādījumus un dažādus apkārtējās infrastruktūras uzlabojumos. Uzņēmums Latvijā arī radījis jau vairāk nekā 2000 jaunas darbavietas.

"Lidl" veikali Latvijā strādās katru dienu no plkst. 8 līdz plkst. 22.

Komentāri (20)CopyLinkedIn Draugiem X
Svarīgākais
Uz augšu