Daugavpils sporta bāzes turpmāk uzturēs "Daugavpils olimpiskais centrs"

TVNET/LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Basketbola bumbas (ilustratīvs attēls)
Basketbola bumbas (ilustratīvs attēls) Foto: Ieva Lūka/LETA

Daugavpils pašvaldības sporta bāzes no nākamā gada uzturēs SIA "Daugavpils olimpiskais centrs", paredz pilsētas domes Finanšu komitejas lēmums.

Komitejas deputāti šonedēļ skatīja jautājumu par deleģēšanas un pārvaldīšanas līguma noslēgšanu ar "Daugavpils olimpisko centru" par pašvaldības sporta bāžu uzturēšanu.

Domē skaidroja, ka likumdošana ļauj nodot pašvaldības autonomo funkciju izpildi kapitālsabiedrībai. Savukārt "Daugavpils olimpiskajam centram" esot uzkrāta milzīga pieredze kā sporta objektu uzturēšanā, tā arī dažāda līmeņa sacensību rīkošanā.

Tāpat sporta bāžu uzturēšanas funkcijas nodošana vienam apsaimniekotājam nodrošināšot arī efektīvāku finanšu un pasākumu organizēšanas kontroli.

Izskatītais lēmumprojekts paredz noslēgt līgumu ar "Daugavpils olimpisko centru" par pašvaldības nekustamo īpašumu nodošanu pārvaldīšanā. Īpašuma pārvaldīšanas departamentam tiks uzdots veikt sporta bāžu novērtējumu ar mērķi ieguldīt šos nekustamos īpašumus uzņēmuma pamatkapitāla palielināšanai, tādējādi palielināsies pašvaldībai piederošo kapitāla daļu īpatsvars uzņēmumā, pārsniedzot 50%.

Centra pārvaldīšanā tiks nodotas 16 sporta bāzes. Pašlaik sporta bāžu uzturēšanas funkciju pilda Daugavpils Sporta pārvalde.

Galīgo lēmumu deputāti pieņems domes sēdē.

"Daugavpils olimpiskā centra" līdzīpašniece līdz ar pilsētas domi, kurai pieder 46,52% kapitāldaļu, ir Latvijas olimpiskā komiteja. "Firmas.lv" dati liecina, ka pērn uzņēmuma apgrozījums bijis 657 636 eiro, bet zaudējumi sasniedza 628 812 eiro.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Svarīgākais
Uz augšu