Video ⟩ Valsts darba inspekcijas komunikators privātā YouTube kanālā atbalsta dezinformāciju (32)

TVNET
CopyLinkedIn Draugiem X
Bijušais Eiropas Parlamenta deputāts Andrejs Mamikins
Bijušais Eiropas Parlamenta deputāts Andrejs Mamikins Foto: Zane Bitere/LETA

Līdztekus tiešajiem darba pienākumiem Valsts darba inspekcijā, bijušā žurnālista un eiroparlamentārieša Andreja Mamikina brīvā laika aktivitātes skatāmas arī "YouTube" kanālā "Mamikins.tv". Nesen viņš tiešraidē intervēja bijušo Austrumu slimnīcas feldšeri Marinu Kornatovsku, izplatot vēstījumu, kas pastiprina un atbalsta viņas iepriekš izplatīto dezinformāciju, vēsta LTV “Panorāma”.

Uz jautājumu, vai kanāla saturs nav pretrunā ar valsts darba inspekcijas vērtībām un ētikas kodeksu, kurā viens no punktiem paredz neitralitātes ievērošanu, Mamikins atbildēja rakstiski, norādot, ka pilda un pildīs viņam saistošos Ētikas kodeksa noteikumus.

Valsts darba inspekcijas vadītājs Renārs Lūsis tikmēr telefonsarunā norādīja, ka par darbinieka "YouTube" kanālu ir informēts, taču vēlas nodalīt to, kas Mamikins ir kā personība un ko viņš dara kā Valsts darba inspekcijas darbinieks, jo tās esot divas dažādas lietas.

Savukārt labklājības ministrs Gatis Eglītis, kura vadītās ministrijas pakļautībā ir Valsts darba inspekcija, uzsvēra, ka šī situācija ir apspriesta ar inspekcijas vadību un tai tiks pievērsta uzmanība, taču nepieciešamību pēc radikālas rīcības viņš pašlaik nesaskata.

Rīgas Stradiņa universitātes profesore Anda Rožukalne, vērtējot situāciju no ētikas viedokļa, skaidroja, ka darba devējam noteikti būtu vērts pārrunāt ar darbinieku gan iespējamo kaitējumu iestādes reputācijai, gan to, kā dezinformācijas popularizēšana var ietekmēt darba kvalitāti un komunikācijas vēstījumus.

Plašāk LTV "Panorāma" sižetā

Komentāri (32)CopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu