Mūrniece: Latvijas interesēs ir spēcīga Eiropa un cieša transatlantiskā sadarbība, kas balstās kopīgās vērtībās (2)

TVNET/LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Saeimas priekšsēdētāja Ināra Mūrniece.
Saeimas priekšsēdētāja Ināra Mūrniece. Foto: Ieva Makare/LETA

Redzot pašreizējos drošības izaicinājumus Eiropā un Baltijas reģionā, Latvijas interesēs ir vienota, spēcīga Eiropa un cieša transatlantiskā sadarbība, kas balstās kopīgās vērtībās, šodien sacīja Saeimas priekšsēdētāja Ināra Mūrniece (NA), parlamentā tiekoties ar Ungārijas Nacionālās asamblejas priekšsēdētāju Lāslo Kevēru, kurš Latviju apmeklē oficiālā vizītē.

Kā norādīja Saeimas Preses dienestā, sarunā ar Ungārijas parlamenta delegāciju Saeimas priekšsēdētāja uzsvēra, ka šis gads mūsu valstu attiecībās ir īpašs, jo atzīmējam Latvijas un Ungārijas diplomātisko attiecību simtgadi un to atjaunošanas 30.gadadienu.

"Šodien mēs - Latvija un Ungārija - esam Eiropas Savienības dalībvalstis un cieši NATO sabiedrotie.

Mums ir svarīgi kopā strādāt, lai Eiropa būtu zaļa un digitāli konkurētspējīga," sacīja Mūrniece.

Pirms 65 gadiem notikusī Ungārijas sacelšanās bija viens no 20.gadsimta simboliskajiem apliecinājumiem cīņai par brīvību un demokrātiju. "Tas bija viens no priekšvēstnešiem tām politiskajām pārmaiņām Eiropā pirms 30 gadiem, kuras spilgti apliecināja Baltijas ceļš un Baltijas valstu neatkarības atgūšana," pauda Saeimas priekšsēdētāja.

Pārrunājot reģiona aktuālos drošības izaicinājumus, Mūrniece pateicās Ungārijai par ieguldījumu NATO atturēšanas un aizsardzības pasākumos Baltijas reģionā. Tas demonstrē sabiedroto solidaritāti un stiprina Baltijas reģiona drošību, sacīja parlamenta priekšsēdētāja, paužot gandarījumu arī par Ungārijas pievienošanos NATO Stratēģiskās komunikācijas izcilības centram Rīgā.

Pievēršoties situācijai Ungārijas kaimiņvalstī Ukrainā, politiķe uzsvēra Latvijas nemainīgo atbalstu Ukrainas suverenitātei un teritoriālajai integritātei atbilstoši starptautiskajām tiesību normām. Latvija turpinās aktīvi veicināt demokrātiskās reformas Ukrainā, palīdzot tai ceļā uz Eiropas Savienību un NATO.

Tāpat Ungārijas parlamenta spīkera vizītes laikā abu valstu parlamentāriešiem bija iespēja plašāk apmainīties ar viedokļiem par Eiropas Savienības jautājumiem un šobrīd notiekošo konferenci par Eiropas nākotni. Saeimas priekšsēdētāja akcentēja nepieciešamību ieklausīties sabiedrības teiktajā un fokusēties uz tiem jautājumiem, kas ir būtiski visiem eiropiešiem.

Kopā ar Saeimas priekšsēdētāju ar Kevēra vadīto Ungārijas parlamenta delegāciju šodien Saeimā tikās Saeimas Ārlietu komisijas priekšsēdētājs Rihards Kols (NA), Saeimas Ārlietu komisijas priekšsēdētāja biedrs Ojārs Ēriks Kalniņš (JV), kā arī Saeimas Aizsardzības, iekšlietu un korupcijas novēršanas komisijas priekšsēdētājs Juris Rancāns (JKP).

Komentāri (2)CopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu