Baltā spieķa dienā vērš uzmanību uz autovadītāju pienākumu pret neredzīgiem gājējiem

TVNET Auto
CopyLinkedIn Draugiem X
Foto: Shutterstock

Šodien, starptautiskajā Baltā spieķa dienā, no plkst.9 līdz 10 Liepājā, Ģenerāļa Baloža ielā, norisināsies Baltā spieķa ielu akcija, informēja Liepājas Neredzīgo biedrības sabiedrisko attiecību speciāliste Diāna Hartmane.

Katru gadu 15.oktobrī tiek atzīmēta ikgadējā Baltā spieķa diena, kuras mērķis ir vērst sabiedrības uzmanību uz nepieciešamībām cilvēkiem ar redzes invaliditāti un viņu ikdienas dzīvi.

"Aicinām autovadītājus būt vērīgiem un piesardzīgiem uz ceļa akcijas laikā," mudināja Liepājas Neredzīgo biedrības valdes priekšsēdētājs Māris Ceirulis.

Viņš stāstīja, ka ielu akcija katru gadu tiek rīkota sadarbībā ar Valsts policiju, kura informē sabiedrību par cilvēkiem ar redzes invaliditāti. Latvijas ceļu satiksmes noteikumi paredz, ka

autotransporta vadītājam jebkurā gadījumā, arī ārpus gājēju pārejām, jāpalaiž garām neredzīgi gājēji, kas rāda signālu ar balto spieķi.

Vietās, kur visbiežāk pārvietojas neredzīgi un vājredzīgi cilvēki, tiek uzstādīta arī īpaša ceļazīme "Neredzīgi gājēji", taču nereti ārpus šīs zīmes darbības lauka cilvēki ar balto spieķi netiek ievēroti.

Šogad, ņemot vērā valstī noteiktos pulcēšanās ierobežojums, Liepājas Neredzīgo biedrības Baltā spieķa dienas pasākums klātienē nenotiks, taču Liepājas neredzīgo biedrībā varēs apskatīt izstādi, noskatīties prezentāciju un video par to, kas gada laikā ir padarīts.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Nepalaid garām!
Uz augšu