Par iespējamiem noziegumiem Rīgas 1. medicīnas koledžā ierosināta vēl viena kriminālvajāšana

TVNET/LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Foto: Zane Bitere / LETA

Korupcijas novēršanas un apkarošanas birojs (KNAB) pēdējo gadu laikā rosinājis kriminālvajāšanu vēl vienā krimināllietā par iespējamiem noziegumiem Latvijas Universitātes Rīgas 1. medicīnas koledžā.

Nesen Rīgas tiesas apgabala prokuratūrai rosināts sākt kriminālvajāšanu 2019.gada oktobrī sāktajā lietā pret bijušo koledžas valsts amatpersonu par iespējamu krāpšanu lielā apmērā, dienesta stāvokļa ļaunprātīgu izmantošanu mantkārīgā nolūkā un par dienesta viltojumu mantkārīgā nolūkā, aģentūru LETA informēja KNAB.

Pirmstiesas izmeklēšanā iegūtie pierādījumi liecina, ka bijusī amatpersona, iespējams, ļaunprātīgi izmantojot savu dienesta stāvokli mantkārīgā nolūkā, noslēdza un parakstīja līgumu par fiktīvu darba tiesisko attiecību nodibināšanu ar fizisku personu.

Amatpersona izmantoja fiziskajai personai izsniegto bankas maksājumu karti, uz kuru izglītības iestāde pārskaitīja darba algu, kā arī viltoja dokumentus, kas saistīti ar šīs fiziskās personas darba atalgojumu, atvaļinājumiem, kā arī darba laika uzskaiti.

Bijusī valsts amatpersona noziedzīgo darbību rezultātā prettiesiski izkrāpa no izglītības iestādes finanšu līdzekļus lielos apmēros, radot zaudējumus vairāk nekā 57 000 eiro apmērā.

Jau ziņots, ka 2018.gada oktobrī KNAB par piesavināšanos un citiem noziegumiem lūdzis prokuratūrai sākt kriminālvajāšanu pret piecām personām, tostarp, pret Rīgas 1.medicīnas koledžas amatpersonām.

Noziedzīgajos nodarījumos iesaistītas izglītības iestādes amatpersonas, darbinieki un radinieks. Vēlāk prokuratūra cēla apsūdzības piecām personām un patlaban lieta ir tiesā.

Kopējā šajā lietā valstij nodarīto zaudējumu summa ir 55 573 eiro, aplēsis KNAB.

Iepriekš Rīgas 1.medicīnas koledžas direktore bija Inese Bunga, taču Izglītības un zinātnes ministrijā 2017.gada 18.decembrī izdots rīkojums par koledžas direktores Bungas atstādināšanu. Rīkojums izdots, pamatojoties uz KNAB pieņemto lēmumu par drošības līdzekļa piemērošanu.

Valdība iepriekš nolēma, ka no 2019.gada 1.jūlija Rīgas 1.medicīnas koledža tiek reorganizēta un turpinās pastāvēs kā Latvijas Universitātes (LU) aģentūra.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu