Jelgavas slimnīcā uz nenoteiktu laiku slēgta glābējsilīte

TVNET/LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Glābējsilīte. Ilustratīvs attēls.
Glābējsilīte. Ilustratīvs attēls. Foto: LETA

Līdz ar Bērnu nodaļas pakalpojumu ierobežošanu Jelgavas slimnīcā no šodienas ir slēgta slimnīcas teritorijā esošā glābējsilīte, informēja projekta īstenotāji.

Glābējsilīte slēgta uz nenoteiktu laiku.

Jelgavas slimnīcas teritorijā glābējsilīte darbojas kopš 2014.gada augusta beigām. Līdz šim Jelgavas glābējsilītē ievietoti pieci bērni.

Kopš 2009.gada Latvijā izveidotas pavisam astoņas "Baby Box - vieta bērna dzīvībai!" jeb glābējsilītes - Rīgā, Ventspilī, Liepājā, Valmierā, Madonā, Rēzeknē, Daugavpilī un Jelgavā.

Līdz šim glābējsilītēs Latvijā atstāti 54 bērni, no tiem trīs - 2021.gadā.

Glābējsilīte ir īpaša vieta, kur vecāki, dažādu apstākļu spiesti, var anonīmi atteikties no sava mazuļa.

Jau ziņots, ka līdz ar straujo Covid-19 saslimstības pieaugumu valstī un kritisko epidemioloģisko situāciju, no rītdienas tiks slēgta Jelgavas pilsētas slimnīcas Bērnu nodaļa, taču mazos pacientus turpinās pieņemt dienas stacionārā.

Jelgavas slimnīcas valdes loceklis Kārlis Smilga uzsvēra, - lai nodrošinātu stacionāro pediatrijas pakalpojumu pieejamību, mazos pacientus slimnīcā turpinās pieņemt dienas stacionārā katru darba dienu no plkst.8 līdz 16, kā arī tiks nodrošināta diennakts neatliekamā medicīniskā palīdzība slimnīcas uzņemšanas nodaļā.

Gadījumos, ja pacientam būs nepieciešama diennakts medicīniskā uzraudzība, pacients tiks novirzīts uz Bērnu klīniskās universitātes slimnīcu.

Pašlaik noteikts, ka šādas izmaiņas slimnīcas darbā būs spēkā līdz 2022.gada 11.janvārim.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu