Grēta Tūnberga klimata aktīvistu koncertā demonstrē trakus deju soļus (6)

TVNET
CopyLinkedIn Draugiem X
Grēta Tunberga
Grēta Tunberga Foto: Melissa Renwick/The Canadian Press/PA Images

Klimata aktīviste un nu jau arī slavenība Grēta Tūnberga sestdien, 16. oktobrī, negaidīti uzstājās “Climate Live” jauniešu koncertā ar īpašo deju, kas sajūsmināja skatītājus un tika iemūžināts klātesošo tālruņu video. Tūnberga savu deju izpildīja dziedātāja Rika Estlija dziesmas “Never Gonna Give You Up” izpildījumā, kas kļuva par slavenu interneta mēmi – “Rickrolling” – ap 2006. gadu.

Noskaties Grētas Tūnbergas deju!

Proti, interneta saiti uz dziesmu varēja nosūtīt jebkuram cilvēkam, to ievietojot, piemēram, e-pastā, kura saņēmējs to atvēra, nezinot, ka tā ir Rika Estlija dziesma.

Šis video spontāni varēja parādīties dažādās prezentācijās, lekcijās, sarakstēs un jebkur, kur ziņas nosūtītājs vēlējies kādu izjokot.

Pēc dramatiskā dziesmas skatījumu pieauguma “Youtube” vietnē to bloķēja tādās valstīs kā ASV un Indijā. Pašlaik dziesma ir skatīta vairāk nekā 1 miljardu reižu.

“Climate Live” koncerta “TikTok” video no Stokholmas ievēroja pats dziedātājs Estlijs, kurš ar to dalījās savā “Twitter” kontā.

Koncerts noritēja novembrī plānotās ANO 2021. gada Klimata pārmaiņu konferences (COP 26) “priekšvakarā”, kas šogad tiks rīkota Glāzgovā no 31. oktobra līdz 12. novembrim.

2021. gada augustā publicētais ANO ziņojums norāda, ka globālā sasilšana notiek straujāk, nekā zinātnieki to iepriekš paredzēja.

Viens no kritiski svarīgajiem uzdevumiem, kas tuvākos desmit gadus jāveic katrai valstij, ir samazināt siltumnīcefekta gāzu emisijas vismaz par pusi.

2015. gadā tika panākta vēsturiskā Parīzes vienošanās par globālu, ambiciozu, dinamisku visām pasaules valstīm saistošu nolīgumu klimata pārmaiņu ierobežošanai. Vienošanās mērķis ir stiprināt globālo rīcību klimata pārmaiņu novēršanai, tostarp noturēt globālo sasilšanu būtiski zem 2 °C robežām, salīdzinot ar pirmsindustriālo līmeni, un censties ierobežot temperatūras pieaugumu 1,5 °C robežās, jo tas būtiski samazinās klimata pārmaiņu izraisītos riskus un ietekmes.

Vienošanos parakstīja 190 pasaules valstis, taču tās reālais plāns nav bijis pietiekami detalizēts un uz tūlītēju rīcību vērsts, tā vietā sabiedrībai piedāvāti dažādi solījumi.

To septembrī notiekošajā Milānas klimata samitā visai provokatīvi norādījusi Tūnberga, publiski izsmejot tādus pasaules līderus kā britu premjers Boriss Džonsons un ASV prezidents Džo Baidens.

Komentāri (6)CopyLinkedIn Draugiem X
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu