Visos bērnudārzos darbosies dežūrgrupas; auklītes drīkstēs pieskatīt bērnus

TVNET/LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Foto: AFP/SCANPIX

No ceturtdienas bērnudārzos darbosies dežūrgrupas, kā arī auklītes varēs pieskatīt bērnus, liecina valdības lēmums.

Auklītes varēs turpināt sniegt bērnu uzraudzības pakalpojumu, ja bērna vecāki nevar strādāt attālināti un nevar nodrošināt bērna uzraudzību.

Tāpat būs pieejami bērnudārzi tiem vecākiem, kuri nevar strādāt attālināti un nevar nodrošināt bērna uzraudzību, tai skaitā starptautiskās izglītības programmas apguvi atbilstošā izglītojamo vecuma grupā.

Bērnudārzos ir atļauts apvienot vairākas vienas izglītības iestādes grupas, pēc iespējas nodrošinot apvienotās grupas bērnu sastāva nemainību.

Valdība trešdien ārkārtas Ministru kabineta sēdē noteica īpaši stingrus noteikumus Covid-19 izplatības ierobežošanai jeb stingro "lokdaunu" no ceturtdienas, 21.oktobra, līdz 15.novembrim.

Šajā laika periodā visi veikali, izņemot pirmās nepieciešamības, nestrādās un būs pieejami tikai paši nepieciešamākie pakalpojumi.

"Lokdauna" laikā tiks ieviesti pasākumi, kas maksimāli ierobežo cilvēku no dažādām mājsaimniecībām kontaktēšanos klātienē, lai mazinātu vēl lielāku veselības aprūpes sistēmas pārslodzi, būtiskus veselības aprūpes pakalpojumu pieejamības ierobežojumus un nepieciešamību ieviest pacientu prioritizēšanu medicīniskās palīdzības sniegšanai.

Lai mazinātu nelegālu pulcēšanos privātos pasākumos, noteikts ierobežojums pamest dzīves vietu nakts laikā no plkst.20 līdz 5, paredzot tikai iespēju nokļūt uz un no darba vietas.

Ņemot vērā to, ka arī izglītības iestādes ir nozīmīgs faktors Covid-19 izplatības ķēdē, uz laiku tiks pārtraukts arī klātienes vispārējās izglītības process. Klātienes izglītības atjaunošana tiek plānota pakāpeniski, no šī gada 1.novembra, atsākot klātienes mācības 1.-3. klasē.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu