Pārapstiprina ārkārtējās situācijas pagarināšanu Latvijas-Baltkrievijas pierobežā (1)

TVNET/LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Latvijas-Baltkrievijas robežas pierobežas josla Silenē.
Latvijas-Baltkrievijas robežas pierobežas josla Silenē. Foto: Evija Trifanova/LETA

Saeima šodien pārapstiprināja valdības lēmumu ārkārtējo situāciju Latvijas-Baltkrievijas pierobežā pagarināt līdz 10.februārim.

Valdība iepriekš lēma pagarināt ārkārtējo situāciju, ņemot vērā nelegālās imigrācijas spiedienu uz Latvijas-Baltkrievijas robežas.

Ārkārtējā situācija ir izsludināta Ludzas, Krāslavas, Augšdaugavas novados, kā arī Daugavpilī. Valdība iepriekš vasarā bija lēmusi to izsludināt no 11.augusta līdz 10.novembrim, bet tagad nolemts to pagarināt līdz 10.februārim.

Kā ziņots, iepriekš valdības sēdē iekšlietu ministre Marija Golubeva (AP) norādīja, ka ārkārtējās situācijas laikā paredzēts turpināt īstenot jau līdz šim izmantotos robežas sargāšanai paredzētos pasākumus.

Iekšlietu ministrija (IeM) norāda, ka joprojām ik diennakti robežsardzes amatpersonas novērš vairāku desmitu personu mēģinājumu nelikumīgi šķērsot Latvijas-Baltkrievijas robežu. Līdz ar to personu, kuras mēģina nelikumīgi šķērsot robežu, skaits saglabājas augsts.

Vienlaikus IeM norāda, ka arī Lietuvas un Polijas robežsargi joprojām veic intensīvu darbu, lai atturētu ārzemniekus no savas valsts robežas nelikumīgas šķērsošanas.

Amatpersonas iepriekš norādījušas, ka Baltkrievijā pie varas esošā Aleksandra Lukašenko režīma centieni Latvijā, Lietuvā un Polijā iespiest trešo valstu iedzīvotājus vērtējami kā hibrīdkara jeb hibrīdapdraudējuma izpausmes.

Komentāri (1)CopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu