Veterinārārsti lūdz iespēju saņemt balstvakcināciju

TVNET/LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Foto: AFP/SCANPIX

Latvijas Veterinārārstu biedrība vērsusies Veselības ministrijā, lūdzot iekļaut veterinārārstus atkārtoti vakcinējamo pret Covid-19 profesiju grupā, informē biedrības priekšsēdētājs Valdis Šmēliņš.

"Laikā, kad citu profesiju pārstāvji var sargāt sev tuvo cilvēku veselību veicot darbu attālināti,

sabiedrība joprojām sagaida, ka veterinārārsta pakalpojumi līdzīgi ārstu pakalpojumiem būs pieejami jebkuros apstākļos.

Cilvēki nereti neaizdomājas, ka veterinārārsti strādā ne tikai ar mīļdzīvniekiem, bet ka no mūsu sniegtajiem pakalpojumiem ir atkarīgs tas, vai sabiedrība saņems drošu pārtiku, vai darbosies veterinārās laboratorijas un citi sabiedrībai nozīmīgi pakalpojumi", skaidro Šmēliņš.

Kā vēstīts, Latvijā 6.oktobrī sāka senioru vecumā no 65 gadiem, sociālās aprūpes centru iemītnieku un konkrētu veselības aprūpes sistēmā strādājošo personu balstvakcinācija.

Balstvakcināciju var saņemt tie seniori, kuri ir sasnieguši 65 gadu vecumu, nav izslimojuši Covid-19 un kuru gadījumā kopš "AstraZeneca" vai "Pfizer"/"BioNTech" otrās devas ir pagājuši seši mēneši. Pieteikties balstvakcinācijai ir iespējams vietnē "manavakcina.lv", pa tālruni 8989, pie ģimenes ārsta, ārstniecības iestādē vai vakcinācijas punktā tirdzniecības centrā, vai arī pašvaldību telpās.

Latvijas Veterinārārstu biedrība ir brīvprātīga sabiedriska organizācija, kas apvieno veterinārmedicīnas izglītību ieguvušus veterinārārstus un Latvijas Lauksaimniecības universitātes Veterinārmedicīnas fakultātes studentus.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu