Izliekas par ārvalstu militāristu un izkrāpj no sievietes 3000 eiro (9)

TVNET/LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Ilustratīvs attēls.
Ilustratīvs attēls. Foto: Shutterstock

Valsts policija reģistrējusi divus gadījumus, kad, izliekoties par ārvalstu militāristiem un potenciālajiem līgavaiņiem, divām Latvijas sievietēm izkrāpti aptuveni 7000 eiro.

26.oktobrī Saulkrastu iecirknī saņemts iesniegums no kādas 1955.gadā dzimušas sievietes, kura informēja, ka no viņas bankas konta ir izkrāpti finanšu līdzekļi. Izmeklēšanā noskaidrots, ka sieviete bija iepazinusies ar kādu pagaidām nenoskaidrotu vīrieti, kurš stādījies priekšā kā Itālijas armijas virsnieks, informēja Valsts policijā.

Personas komunicējušas iepazīšanās vietnes portālā "Tinder", kur pēc pāris mēnešu sarakstes, iemantojot sievietes uzticību, vīrietis lūdzis finansiālu atbalstu, lai izkļūtu no Sīrijas armijas bāzes.

Sarakste iepazīšanās vietnē notika angļu valodā un neradīja aizdomas, ka vīrietis varētu būt krāpnieks, kuru interesē tikai naudas izkrāpšana.

Sieviete bija veikusi vairākus pārskaitījumus un nenojauta neko aizdomīgu. Kopējā izkrāptā naudas summa sasniedza 3940 eiro. Pēc saņemtās naudas summas mīļotais vīrietis pazudis un vairs nav bijis sasniedzams.

Savukārt Salaspils iecirknī tajā pašā dienā saņemts iesniegums no 1976.gadā dzimušas sievietes, kura aptuveni pusgadu, izmantojot sociālo tīklu platformu "Facebook", sazinājās ar potenciālo līgavaini, kurš it kā dien Sīrijā ASV armijas sastāvā kā ārsts.

Vīrietis informēja sievieti, ka viņai jālūdz ANO pārstāvniecībai, lai viņu atbrīvo un ļauj braukt mājās. Pēc pāris vēstulēm it kā ANO pārstāvji pieprasīja 4000 eiro par vīrieša atbrīvošanu no militārā dienesta.

Ņemot vērā, ka sievietei uzreiz nebija pieejama šāda naudas summa viņa aizņēmās naudu no paziņām un ātrās kreditēšanas pakalpojumu sniedzējiem.

No sievietes tika izkrāpti naudas līdzekļi aptuveni 3000 eiro apmērā. Arī šajā gadījumā persona, saņemot lūgto naudas summu, pārtrauca jebkādu komunikāciju.

Latvijas policija periodiski saņem iesniegumus par šādu krāpniecības veidu. Lielākoties nezināmā persona, ar kuru sākta sarakste, it kā atrodas kādā tālā valstī. Viss sākas ar nevainīgām sarakstēm kādā no sociālo tīklu platformām, bet tās pārsvarā turpinās e-pastā.

Krāpnieki iemanto sieviešu uzticību, sola darīt visu, lai viņas justos laimīgas, runā par kopīgiem nākotnes mērķiem. Taču lielākoties notiek negaidīts pavērsiens - topošajam līgavainim steidzami ir nepieciešami finanšu līdzekļi. Lielākoties nauda tiek lūgta, lai atbrauktu uz Latviju, veiktu steidzamas operācijas, atrisinātu biznesa problēmas un apmierinātu citas vajadzības.

Tiklīdz krāpnieks saņem prasīto naudas summu, jebkāda komunikācija ar cietušo tiek pārtraukta, tādējādi nodarot ne tikai rūgtumu sirdī, bet arī finansiālas problēmas.

Lai nenāktos piedzīvotu nepatīkamus mirkļus, policija aicina iedzīvotājus būt piesardzīgiem un nebūt pārlieku uzticīgiem, iepazīstoties ar personām sociālajos tīklos. Tāpat policija atkārtoti atgādina, ka nevajadzētu trešajām personām izpaust savus personīgos datus, tādējādi pakļaujot sevi riskam kļūt par krāpšanas upuri.

Komentāri (9)CopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu