Video ANO Ģenerālās asamblejas sanāksmē uzstājas runājošs dinozaurs? (3)

“Mūs iznīcināja asteroīds. Kāds ir jūsu attaisnojums?”
TVNET
CopyLinkedIn Draugiem X
Foto: Ekrānuzņēmums no komiķa Džeka Bleka skeča par runājošo dinozauru Frenku

Dinozaurs vārdā Frenks ierunājis ekskluzīvu video runu ANO Ģenerālās asamblejas tikšanās laikā Ņujorkā, pārsteidzot klātesošos delegātus. Improvizētā konfliktā, kura laikā Frenks nozog mikrofonu pārbiedētam sargam, Frenks uzrāpjas uz skatuves un brīdina klātesošos par “drīzu izmiršanu”, iesakot glābt cilvēci. Ar šādu asprātīgi nopietnu skeču nupat nākuši klajā populāri amerikāņu aktieri.

“Jurassic World” filmas ietekmētais vizuālo specefektu radītais tēls “runā” amerikāņu aktiera Džeka Bleka un “Troņu spēles” aktiera Nikolaja Kostera-Voldo balsīs, pārstāvot vairākas pasaules valodas.

“Es šo to zinu par izmiršanu, tā acīmredzot nav bijusi laba lieta. Ja ar mums tika galā asteroīds, tad kāds ir jūsu attaisnojums?”

retoriski jautā Frenks.

Improvizētā video mērķis bija nodot ziņu, ka visām valdībām steidzami ir jāsamazina fosilā kurināmā apjomi, lai samazinātu siltumnīcefekta gāzu emisijas un lai glābtu planētu ANO klimata konferences priekšvakarā.

“Mēs piedzīvojam klimata katastrofu, bet ik gadu valdības tērē miljoniem eiro lielas summas fosilā kurināmā uzņēmumu subsīdijām.

Iedomājieties sevi atbalstām milzu meteorītu rašanos, tas principā ir tas, ko darāt,” turpina Frenks.

Pensilvānijas universitātes klimatologs Maikls Manns portālam “Live Science” vēsta, ka fosilā kurināmā izmantošanas pārtraukšana ir būtiska, lai novērstu klimata pārmaiņas, taču paralēli ir jāveicina atjaunojamās enerģijas ražošana un jāatbalsta uzņēmumi, kas to cenšas ieviest.

Komentāri (3)CopyLinkedIn Draugiem X
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu