Ilgtermiņā fraktā nodots "Tallink Latvija" kuģis "Romantika" (1)

TVNET/LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Foto: Zane Bitere / LETA

Par kuģa "Romantika" nodošanu fraktā vismaz uz trīs gadiem līgumu ar "Holland Norway lines" noslēdzis Igaunijas prāmju operatora "Tallink Grupp" meitas uzņēmums AS "Tallink Latvija", aģentūru LETA informēja "Tallink" pārstāvji.

Līgums stāsies spēkā pēc tam, kad to apstiprinās saistītie finanšu partneri. Kuģis, kas darbojas ar Latvijas karogu, fraktētājam tiks nodots 2022.gada martā, un līguma nosacījumi paredz nomas periodu uz trīs gadiem ar iespēju līgumu pagarināt uz vienu gadu un tad uz vēl vienu gadu. Plānots, ka "Holland Norway Lines" kuģi ekspluatēs starptautiskos maršrutos starp Norvēģiju un Holandi.

Kuģis "Romantika" tiek fraktēts bez uzņēmuma apkalpes un apkopes.

Pirms Covid-19 pandēmijas kuģis "Romantika" kursēja maršrutā Rīga - Stokholma. Kopš šī gada jūlija sākuma kuģis tika nosūtīts īstermiņa fraktā uz Maroku, bet no 15.oktobra kuģis atrodas īstermiņa fraktā Glāzgovā, Skotijā, kur nodrošina izmitināšanu globālās klimata konferences "COP26" dalībniekiem. Plānots, ka kuģis atgriezīsies Tallinā novembra vidū. Uzņēmums neplāno atjaunot Rīga - Stokholma maršrutu vismaz līdz 2022.gada pavasarim, tādēļ kuģis paliks Tallinas ostā līdz frakta sākumam atbilstoši noslēgtajam līgumam.

"Tallink Grupp" valdes priekšsēdētājs Pāvo Negene pauž, ka šis ir jau sestais fraktēšanas līgums, kuru uzņēmumam šogad izdevies noslēgt par kuģi, kas joprojām gaida ceļošanas ierobežojumu atvieglošanu un pandēmijas situācijas uzlabošanos.

Viņš skaidro, ka pasaules ostās pašreiz dīkstāvē ir daudz kuģu, tāpēc šī ir liela atzinība uzņēmumam un tā flotei.

"Lai gan atveseļošanās pēc pandēmijas, visticamāk, prasīs vairākus gadus, un maz ticams, ka tuvākajā nākotnē varēsim atgriezties tajā līmenī, kāds tas bija pirms Covid-19 laika, ir pozitīvi, ka spējam nodrošināt darbu kuģiem, cik vien tas ir iespējams," norāda Negene.

"Tallink Grupp" ir noslēgusi jau sešus līgumus par uzņēmuma kuģu fraktēšanu pēdējo sešu mēnešu laikā. Septembrī un oktobrī uzņēmums noslēdza līgumus par divu uzņēmuma kuģu - "Silja Europa" un "Romantika" - īstermiņa fraktu "COP26" klimata konferences dalībnieku izmitināšanai Glāzgovā, Skotijā. Tāpat šī gada jūnijā īstermiņa čarterī uz Lielbritāniju bija devies uzņēmuma kuģis "Silja Europa", nodrošinot pagaidu uzturēšanās vietas Devonas un Kornvolas policijas darbiniekiem "G7" samita laikā. Savukārt šogad jūnijā tika parakstīts līgums par kuģu "Victoria I" un "Romantika" fraktēšanu uz Maroku, kur tie apkalpoja starptautiskos maršrutus Vidusjūrā līdz 2021.gada oktobrim. Ilgtermiņa čarterī Kanādā atrodas arī kuģis "Superfast IX", kas fraktēšanas laikā darbojas kā "Atlantic Vision".

Maršrutu Rīga - Stokholma, kuru paredzēts atsākt 2022.gada pavasarī, apkalpos uzņēmuma kuģis "Isabelle".

Jau ziņots, ka "Tallink Grupp" apgrozījums šogad deviņos mēnešos bija 363,639 miljoni eiro, kas ir par 49,7% mazāk nekā attiecīgajā periodā pērn, savukārt kompānijas zaudējumi sasnieguši 81,457 miljonus eiro.

Tāpat vēstīts, ka "Tallink Grupp" šā gada trešajā ceturksnī pārvadāja 1,144 miljonus pasažieru, kas ir par 13% mazāk nekā attiecīgajā periodā pērn.

Uzņēmuma akcijas kotē Tallinas fondu biržas oficiālajā sarakstā. Lielākais akcionārs ir Igaunijas investīciju kompānija "Infortar", kam pieder 39% "Tallink Grupp" akciju.

Komentāri (1)CopyLinkedIn Draugiem X
Svarīgākais
Uz augšu