Jaunzeme: Atbalstu tikai vakcinētajiem darbiniekiem nodrošināt nebūs problēmu (25)

TVNET
CopyLinkedIn Draugiem X
Valsts ieņēmumu dienesta ģenerāldirektore Ieva Jaunzeme.
Valsts ieņēmumu dienesta ģenerāldirektore Ieva Jaunzeme. Foto: Evija Trifanova/LETA

Valsts ieņēmumu dienestam ir pieredze no iepriekšējiem Covid-19 pandēmijas viļņiem, kā iegūt nepieciešamo informāciju no citām valsts iestādēm. Tādējādi nevajadzētu būt problēmām noteikt, kuri darbinieki drīkstēs saņemt valsts atbalstu, prognozē VID ģenerāldirektore Ieva Jaunzeme. 

Raidījumā "Šodienas jautājums" Jaunzeme uzsvēra, ka VID ir pieredze starpnozaru komunikācijā, lai iegūtu nepieciešamo informāciju. "Pandēmijas laikā valsts pārvalde ir iemācījusies ļoti labi sadarboties un iegūt informāciju no dažādām datubāzēm." 

Ņemot vērā, ka Covid-19 algu subsīdijas tiks piešķirtas tikai vakcinētajiem darbiniekiem, Jaunzeme prognozē, ka informācijas iegūšana nebūs problēma. "Mēs uzturam kontaktu arī ar Nacionālo veselības dienestu, tā ka šī lieta mums noteikti nesagādās problēmas," norādīja Jaunzeme. 

Tāpat Jaunzeme norādīja, ka visa aktuālā informācija tiks izvērtēta pieteikuma saņemšanas brīdī. Viņa izteica cerību, ka darba devējs, iesniedzot pieteikumu, "zinās", kurām personām algu subsīdijas var pieprasīt.

"Ja nezinās, tad, protams, mēs būsim tie, kas pateiks jā vai nē, un uzņēmējs saņems atbildi," atklāj Jaunzeme. 

Pagaidām pieteikšanās process vēl nav sācies, jo tiek gaidīts apstiprinājums no Eiropas Komisijas (EK). Jaunzeme norāda, ka process var aizņemt līdz pat trīs nedēļām. Līdzko EK akceptēs valdības izstrādāto atbalsta modeli, pieteikšanās tiks atvērta. 

Jau ziņots, ka atbalstam algu subsīdijām būs nepieciešami vismaz 32 miljoni eiro mēnesī. Atbalstam iespējams kvalificēties darba devējiem to darbinieku atlīdzības daļējai kompensēšanai, pašnodarbinātām personām, tai skaitā mikrouzņēmuma nodokļa maksātājiem, un patentpaksātājiem. Atbalstu varēs saņemt tikai par tādiem darbiniekiem un tie pašnodarbinātie un patentmaksātāji, kam ir vismaz sākts vakcinācijas pret Covid-19 process.

Komentāri (25)CopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu