Telefons zvaigžņotu debesu krāsā

Jānis Vēvers
CopyLinkedIn Draugiem X
Foto: Publicitātes foto

Laikā, kad jaunu telefonu prezentācija kļuvusi par retumu un vērienīgie klātienes pirmizrāžu pasākumi palikuši vien balēt sākušās atmiņās, Huawei patīkami pārsteidza tehnoloģiju apskatniekus, 21. oktobrī Vīnē sasaucot Eiropas masu mediju pārstāvjus uz jaunākā veikuma izrādīšanu. Vairāki simti dalībnieku, stingras epidemioloģiskās drošības prasības, publiskās vietās lietojot Austrijas varas iestāžu pieprasītās FFP2 tipa maskas, un pašā centrā pasākuma galvenais varonis – Huawei nova 9.

Mēnesi iepriekš šis tālrunis pirmoreiz tika izrādīts Ķīnā, un nu pienākusi arī Eiropas kārta. Vēl jo īpašāku to padara fakts, ka šogad populārās P sērijas jaunākais pārstāvis P50 līdz mums tā arī nav nonācis un par Mate sērijas nākotni arī dzirdētas vien baumas. Tā nu sanācis, ka nova 9 ir Huawei šā gada galvenais jaunums mums un arī visai Eiropai.

Foto: Publicitātes foto

Zaigo dažādās krāsās

Ķīnas uzņēmums pēdējos gados izlutinājis pircējus ar gaumīgu dizainu, un nova 9 šajā ziņā nepieviļ. Jo īpaši tad, ja izvēlas Starry Blue krāsas versiju nevis klasisko melno. TVNET rīcībā nonākušais «zvaigžņoti zilais» telefons patiešām rada sajūtu, ka skatāmies bezgalīgajā debesu jumā. Viss aizmugures vāks ir nosēts ar sīkiem graudiņiem, kas ir ne vien saskatāmi, bet arī sataustāmi. Tie atstaro gaismu interesantā veidā, tādēļ, grozot ierīci rokās, rodas sajūta, ka tā maina krāsu. Matētajai apdarei ir arī tīri praktiska nozīme – uz tās nav redzami pirkstu nospiedumi.

Bez neparastās krāsas pārliecinoša atpazīšanas zīme ir ovālais aizmugurējās kameru sistēmas bloks, kurā lēcas veido divus paralēlus apļus. Vienā ir galvenā 50 MP kamera, otrā – zibspuldze un trīs mazākas lēcas. Tās ir 8 MP ultra platleņķa kamera, 2 MP dziļuma sensors un 2 MP specializēta makro kamera, kas uzņem detalizētas fotogrāfijas pat no 4 centimetru attāluma. Pie kameras spējām vēl atgriezīsimies, jo tā noteikti ir viena no nova 9 nozīmīgākajām iezīmēm.

Foto: Publicitātes foto

Pārsteidzoši viegls

Tālrunis plaukstās rada patīkamas sajūtas gan apdares, gan gabarītu dēļ. Tas ir tikai 7,77 milimetrus plāns un šķietami vieglāks par tehniskajā aprakstā norādītajiem 175 gramiem. Iespējams, to var skaidrot ar teicamo līdzsvarojumu. Lai arī kameras bloks ir prāvs un krietni izvirzīts uz āru, augšdaļa nav tik smaga, lai veltu ierīci pāri plaukstas malai.

Neraugoties uz kompakto sajūtu, ierīcei ir prāvs 6,57 collu OLED tehnoloģijas displejs, kas spēj attēlot 1,07 miljardus toņu. Tik liela ekrāna ietilpināšanā nozīmīgi nopelni ir malu nolocīšanai. Šādu risinājumu Huawei lieto jau vairākus gadus un pamanījušies izkopt tik tālu, ka ekrāns nereaģē uz nejaušiem pieskārieniem tā malām. Jāpiebilst, ka ekrāns ir ne vien krāsām bagāts, bet arī nodrošina 120 Hz atsvaidzes intensitāti. Tātad datorspēļu cienītāji var gan traukties sacīkšu automašīnā, gan skriet pa mežiem un pildīt misijas piedzīvojumu spēlēs.

Ierīce vlogeriem

Atgriežoties pie kameras, noteikti jāizceļ 1/1.56 collu galvenās kameras attēla sensors un RYYB krāsu filtrs. Huawei īpaši norāda, ka pastiprinātais uzsvars uz dzelteno gaismu ļauj kamerai savākt par 40 procentiem vairāk gaismas nekā iespēj standarta RGGB sensors. Realitātē uzlabojumi drīzāk redzami krēslā uzņemtos panorāmas attēlos. Naksnīgas pilsētas ēkas fotogrāfijās izskatās labi, taču pilnīgā tumsā uzņemtas fotogrāfijas ir diezgan tumšas. Katrā ziņā Huawei P40 un pat P30 pilnīgā tumsā spēj savākt vairāk gaismas un radīt kvalitatīvāku attēlu.

Nova 9 varētu būt pievilcīgs tālrunis sociālo tīklu satura veidotājiem, jo tam ir īpašs vlogu jeb emuāru režīms. Tajā iekļautas vairākas funkcijas, kas padara video saturu interesantāku. To vidū ir filmēšana ar priekšējo un aizmugurējo kameru vienlaikus un abu lēcu uzņemto attēlojot ekrānā vienu zem otra vai blakus, atkarībā no ierīces turēšanas virziena. Cita funkcija priekšējās kameras nofilmēto rāda mazākā logā stūrī. Vēl var ar aizmugurējo kameru vienlaikus radīt divus video – platleņķa nemainīgi filmē kopplānu, bet otra dod iespēju pietuvināt izvēlēto objektu pat seškārtīgi. Ļoti patīkami, ka šos efektus var mainīt filmēšanas laikā un tie plūdeni pārslēdzas, veidojot viendabīgu materiālu. Vloga režīma maksimālā izšķirtspēja ir Full HD.

Foto: Publicitātes foto

4K ar abām kamerām

Parastajā video režīmā gan aizmugurējās, gan 32 MP priekšējā kamera spēj filmēt 4K izšķirtspējā un tādējādi uzņemt ļoti kvalitatīvu materiālu. Ievērības cienīga ir arī attēla stabilizēšanas sistēma, kas prasmīgi novāc ierīces kratīšanos, ja filmējat ejot. Ierakstā redzama vien viegla šūpošanās.

Kā jau Huawei tālruņos ierasts, lielu darba daļu paveic mākslīgā intelekta algoritmi. Tie gan iesaka atbilstošāko režīmu, gan pieregulē uzstādījumus, gan pielabo seju speciālajā skaistuma režīmā. Pēdējā veikumu jāvērtē katram pašam. Vienam patīk izlīdzinātās grumbas un bālāka āda, cits vēlas sevi redzēt pēc iespējas dabiskāku. Abi varianti ir iespējami, vien jāizvēlas atbilstošs režīms.

Vieglā tālruņa baterijas ietilpība ir laikmetam atbilstoša – 4300 mAh, un ar to pietiek, lai tālruni darbinātu visu diennakti. Nepārtraukti atskaņojot video ar 60 Hz atsvaidzes intensitāti, baterija izturēja aptuveni 10 stundas. Aktivizējot augstu, 120 Hz intensitāti, akumulators izlādējās 6-7 stundās. Kad krājumi izsīkuši, ātrās 66W uzlādes kabelis pilnībā piepilda ierīci nieka 38 minūtēs jeb normālā pusdienu pārtraukumā. Vien žēl, ka nova 9 neatbalsta ērto bezvadu uzlādi, kas kļūst aizvien izplatītāka un nu sastopama arī automašīnās.

Kopumā Huawei nova 9 ir pārliecinoši strādājošs un glīts vidējās klases tālrunis, kas īpaši patiks vlogeriem un estētiskas cienītājiem. Tam ir labas kameras ar speciālu vlogu režīmu, kvalitatīvs OLED displejs, kam Huawei piedāvā 12 mēnešu aizsardzību jeb bezmaksas remontu un ļoti ātra uzlāde. Ņemot vērā 499 eiro cenu, var pat viegli attaisnot bezvadu uzlādes un 5G moduļa neesamību.

Raksts tapis sadarbībā ar Huawei.

CopyLinkedIn Draugiem X
Svarīgākais
Uz augšu