Nākamnedēļ sāks "Virši-A" akciju tirdzniecību biržas tirgū "First North"

TVNET/LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Foto: Publicitātes foto

Biržas "Nasdaq Riga" valde pieņēmusi lēmumu no ceturtdienas, 11.novembra, sākt degvielas mazumtirgotāja AS "Virši-A" akciju tirdzniecību biržas alternatīvajā tirgū "First North", teikts biržas paziņojumā.

Tirdzniecība tiks sākta ar nosacījumu, ka 10.novembrī ir veikti norēķini par visām sākotnējā publiskā piedāvājuma (IPO) ietvaros parakstītajām "Virši-A" akcijām.

Tirdzniecību plānots sākt ar 13 355 720 uzņēmuma akcijām, kuru nominālvērtība ir 0,5 eiro par akciju.

Jau ziņots, ka 25.oktobrī sākās degvielas mazumtirgotāja AS "Virši-A" akciju IPO iekļaušanai biržas alternatīvajā tirgū "First North".

"Virši-A" prospekta ietvaros ir tiesīga izteikt līdz 1 735 489 akciju publisko piedāvājumu. Akcijas var piedāvāt akcijas ieguldītājiem Latvijā, Lietuvā un Igaunijā, kā arī iekļaut akcijas alternatīvajā tirgū "First North".

Parakstīšanos uz uzņēmuma akcijām norisināsies līdz 5.novembrim. Akcijām varēs pieteikties ikviens Baltijas valstu iedzīvotājs.

Kopumā uzņēmums ir tiesīgs izteikt akciju publisko piedāvājumu līdz 1 509 121 akcijai ar iespēju palielināt šo apjomu vēl par 226 368 papildus akcijām. Vienas akcijas cena ir 4,49 eiro un minimālais ieguldījums ir viena akcija.

IPO rezultātā "Virši" plāno piesaistīt jaunu kapitālu līdz 6,9 miljonu eiro apmērā, lielāko daļu finansējuma novirzot alternatīvo degvielas veidu piedāvājuma un infrastruktūras pilnveidošanai, veicinot saspiestās dabasgāzes (CNG), biometāna, kā arī elektromobiļu uzlādes punktu pieejamību Latvijā.

Tāpat būtisku uzmanību plānots pievērst uzņēmuma darbības ilgtspējības un efektivitātes paaugstināšanai, izstrādājot mūsdienīgus IT un saules enerģijas ieguves risinājumus.

"Virši-A" valdes priekšsēdētājs Jānis Vība informēja, ka "Virši-A" pēdējo gadu finanšu rezultāti uzrāda pārliecinošu izaugsmi gan uzņēmuma rentabilitātē, gan tirgus daļas pieaugumā un uzņēmuma mērķis ir turpināt īstenot uzņēmuma stratēģisko plānu kļūt par tirgus līderi tuvāko trīs līdz piecu gadu laikā.

Ņemot vērā Eiropas Savienības īstenoto klimata politiku, kas vērsta kaitīgo izmešu samazināšanas virzienā, īpašu uzmanību "Virši-A" plāno pievērst savas pozīcijas tālākai stiprināšanai alternatīvo un dabai draudzīgāku degvielas veidu segmentā.

Tāpat "Virži-A" ieviesuši investoru lojalitātes programmu ar īpašiem piedāvājumiem degvielas un citu preču iegādei "Virši" uzpildes staciju tīklā. Paredzēts, ka, iegādājoties vismaz 100 akcijas, investors saņems septiņu centu atlaidi par katru degvielas litru, 30% atlaidi uzkodām un kafijai, kā arī auto apkopes precēm, atkārtoti uzpildāmajam vējstikla šķidrumam un automazgātavai. Investoru lojalitātes programmas piedāvājumu plānots regulāri papildināt, informējot par to dalībniekus

Uzņēmuma dividenžu politika paredz dividendēs izmaksāt līdz 20% no gada peļņas.

Jau ziņots, ka "Virši-A" apgrozījums šogad sešos mēnešos bija 96,836 miljoni eiro, kas ir par 20,2% vairāk nekā pagājušajā gadā šajā periodā, savukārt koncerna peļņa pieauga par 60,6% - līdz 2,624 miljoniem eiro.

Pirmajā pusgadā uzņēmuma EBITDA sasniedza 4,5 miljonus eiro, pieaugot par 31%. Ņemot vērā esošo izaugsmes tendenci, "Virši-A" vadība uzskata, ka pastāv iespēja sasniegt vismaz deviņu miljonu eiro EBITDA līmeni 2021.gadā.

Kā liecina informācija "Firmas.lv", "Virši-A" koncernā ietilpst mātessabiedrība "Virši-A", SIA "Viršu nekustamie īpašumi", SIA "Virši loģistika" un SIA "Virši Renergy".

"Virši-A" īpašnieki ir Jānis Riekstiņš, Ruta Plūme, Jānis Rušmanis, Andris Priedītis un Ilgvars Zuzulis. Atbilstoši publiskotajam 2020.gada februāra akcionāru sapulces protokolam kompānijas kapitālā Riekstiņam piederēja 23,8%, Plūmei - 23,6%, Rušmanim - 23,6%, bet Priedītim un Zuzulim piederēja pa 14,5% akciju.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Svarīgākais
Uz augšu