Divas migrantu grupas no Baltkrievijas ielauzušās Polijā (125)

TVNET/LETA/DPA
CopyLinkedIn Draugiem X
Foto: AFP/SCANPIX

Divām lielām migrantu grupām ir izdevies ielauzties Polijā no Baltkrievijas, otrdienas vakarā vēstīja Polijas ziņu aģentūra PAP, atsaucoties uz Bjalistokas vietējo radiostaciju.

Vairāki desmiti migrantu sagrāva robežas žogu pie Krinku un Bjalovežas ciemiem un šķērsoja robežu.

Radiostacija atsaucās uz robežsardzes spēku preses sekretāres teikto, ka abos gadījumos žogi un barjeras tika vardarbīgi nogāzti. 

Visi Polijas teritorijā iekļuvušie nelegālie imigranti tikuši aizturēti, trešdienas rītā pavēstīja Polijas aizsardzības ministrs Marjušs Blaščaks.

"Šī bija nemierīga nakts. Bija daudz ielaušanās mēģinājumu," Polijas Radio paziņoja Blaščaks. "Visi, kuri ielauzās, tika aizturēti."

Blaščaks arī norādīja, ka migranti mainījuši savu taktiku centienos pārvarēt robežu.

"Pirms divām dienām mēs redzējām vienu lielu migrantu grupu, kas centās masveidā izlauzties cauri robežai, taču tagad viņi uzbrūk robežai vienlaicīgi dažādās mazākās, taču tik un tā palielās grupās," sacīja Blaščaks.

Viņš arī pavēstīja, ka armijas atbalsts robežsardzei palielināts līdz 15 000 karavīru un vajadzības gadījumā to skaits var tikt palielināts vēl vairāk.

Viņa vadītā ministrija tviterī arī izvietoja video, kurā redzams, kā Baltkrievijas drošības dienesti iebiedē migrantus, raidot šāvienus viņu tuvumā.

Arī pirmdien simtiem migrantu mēģināja no Baltkrievijas vardarbīgi ielauzties Polijas teritorijā.

Lai gan Minskas organizētā nelegālo imigrantu plūsma pār Polijas, Lietuvas un Latvijas robežām turpinās jau kopš vasaras, šī bija pirmā reize, kad sarīkots tik masveidīgs mēģinājums nelikumīgi šķērsot Polijas robežu.

Lukašenko režīma izvērstā hibrīduzbrukuma ietvaros aizvadīto mēnešu gaitā notikuši centieni Latvijā, Lietuvā un Polijā no Baltkrievijas iesūtīt tūkstošiem nelegālo imigrantu, kuru lielākā daļa kā tūristi ieradušies Baltkrievijā no Irākas.

Eiropas Savienība (ES) apsūdzējusi Minskas režīmu centienos tādējādi atriebties par atbalsta sniegšanu baltkrievu opozīcijai un par sankcijām, kas vērstas pret Baltkrieviju, reaģējot uz pagājušā gada protestu vardarbīgo apslāpēšanu.

Komentāri (125)CopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu