Upēs sācis kristies ūdens līmenis

TVNET/LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Foto: Evija Trifanova/LETA

Daļā upju ūdens līmenis sācis kristies, nākamnedēļ tas pazemināsies visā valstī, liecina Latvijas Vides, ģeoloģijas un meteoroloģijas centra dati.

Kurzemes upē Bārtā pie Dūkupjiem augstākā atzīme tika sasniegta 9.novembrī, kad ūdens līmenis pakāpās 3,61 metru virs novērojumu stacijas nulles punkta - līdz lielākajam rādītājam kopš 2017.gada.

Ventā pie Kuldīgas ūdens līmenis otrdien sasniedza augstāko punktu pēdējos divarpus gados, kopš tā brīža tas pazeminājies par 0,6 metriem.

Durbē pie Cīravas šīs nedēļas sākumā tika sasniegts augstākais ūdens līmenis kopš 2019.gada, otrdien tas pazeminājās, bet pēdējā diennaktī atkal nedaudz pacēlās.

Citos Latvijas reģionos ūdens līmeņa kāpums nav bijis tik straujš kā Kurzemē. Kopš mēneša sākuma Daugavā ūdens līmenis cēlies vien par 30-40 centimetriem.

Amatā ceturtdien saglabājas pietiekami augsts ūdens līmenis sekmīgai laivošanai.

Upju zemākās palienes vietām ir applūdušas.

Ūdens temperatūra upēs, ezeros un jūrā +4..+8 grādi.

Šīs nedēļas nogalē un nākamās nedēļas pirmajā pusē nav gaidāmi lieli nokrišņi un gaisa temperatūra pazemināsies. Ūdens līmenis upēs saruks, mazākās un seklākās ūdenstilpes var pārklāties ar plānu ledus kārtu.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu