Veikaliem un EM joprojām nav skaidri saprotams tirdzniecības regulējums no 15. novembra

TVNET/LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Foto: Paula Čurkste/LETA

Vairāku veikalu pārstāvjiem, tai skaitā universālveikala "Stockmann", tirdzniecības centra "Origo", kā arī mazumtirgotājiem "top!" un "Maxima", un Ekonomikas ministrijai (EM) pašlaik vēl nav skaidri zināmas detaļas par tirdzniecības regulējumu no pirmdienas, 15.novembra, jeb noslēdzoties "stingrajam lokdaunam", TVNET apgalvoja EM un tirgotāju pārstāvji.

Piemēram, "Origo" pārstāvji norādīja, ka joprojām nav skaidra noteikumu pēdējā redakcija un medijos izskanējušie minējumi ir samērā pretrunīgi, savukārt "top!" gadījumā pašreiz vēl nav saprotams, kā precīzi aprēķināt veikala platību, ja tas atrodas ēkā ar vēl kādu veikalu. Piemēram, ja ēkā ir vēl viens veikals, kurš ir aizslēgts, vai tā platība tiek pieskaitīta. Tāpat jautājums gadījumā, ja "top!" veikalam iespējams atvērt atsevišķu ieeju, vai platībai tiek pieskaitīta ēka ārpus paša veikala.

Neskaidrība radusies saistībā ar faktu, ka pašlaik vēl nav parakstīta galējā redakcija grozījumos par ārkārtējās situācijas izsludināšanu, kas valdībā pieņemti otrdien, 9.novembrī.

Valsts kancelejā apliecināja, ka pašlaik rīkojuma grozījumi "atrodas" Veselības ministrijas (VM) pusē, kur tiek precizētas ar tirdzniecību nesaistītas detaļas.

Vairāki tirgotāji norādīja, ka ceturtdien tiksies ar EM, lai vēl pārrunātu atsevišķus jautājumus, kas svarīgi turpmākai darbībai. Tāpat ceturtdien norisinās apspriedes arī Operatīvās vadības grupas formātā, tomēr jautājums par tirdzniecības regulējumu no pirmdienas nav iekļauts sanāksmes darba kārtībā.

Kā ziņots, Ministru kabinets otrdien apstiprināja detalizētu regulējumu "dzīvei pēc lokdauna", kas paredz lielāku brīvību pakalpojumu saņemšanā cilvēkiem ar Covid-19 sertifikātiem, komandantstundas atcelšanu, kā arī izglītības nodrošināšanu klātienē.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Svarīgākais
Uz augšu