Kembridžas hercogiene Ketrīna ieņem karalienes vietu uz balkona? (5)

Egoiste
CopyLinkedIn Draugiem X
Foto: AFP / Scanpix

Britu tautas varoņu atceres dienā Lielbritānijas karalienes Elizabetes II vietu uz balkona ieņēma prinča Viljama sieva, Kembridžas hercogiene Ketrīna. Vai tas nozīmē, ka viņa gatavojas iegūt karalienes titulu?

Britu varoņu piemiņas diena ir viena no vissvarīgākajām atceres pasākumiem karaliskajai ģimenei. Pagājušajā gadā pandēmijas dēļ pirmo reizi tas bija slēgts pasākums tautai, bet karaliskā ģimene ieradās pilnā sastāvā. Pat karaliene Elizabete II, esot koronavīrusa riska grupā, apmeklēja pasākumu, ievērojot visas tradīcijas. 

Šogad uz Ārlietu ministrijas balkona pasākumā tomēr nepiedalījās valsts galvenā persona Elizabete II, un tas noticis pirmo reizi pēdējo 22 gadu laikā! Neieraugot uz balkona, kā ierasts, karalieni, sabiedrība bija sašutusi, tāpēc pils preses dienests steidza ziņot, ka ar karalienes veselību viss ir normas robežās.

Viņas Majestāte jūtas labi, bet ievēro piesardzības režīmu muguras savainojuma dēļ, ziņoja Bekingemas pils, piebilstot, ka viņa ir "vīlusies", ka šo pasākumu nācies izlaist.

95 gadus vecā karaliene lēmumu neapmeklēt pasākumu pieņēmusi tikai atceres dienas rītā. 

Kronvolas hercogiene, Kembridžas hercogiene un Veseksas grāfiene Sofija 2021. gadā
Kronvolas hercogiene, Kembridžas hercogiene un Veseksas grāfiene Sofija 2021. gadā Foto: Reuters/ScanPix

Ierasti uz balkona centrā stāvēja karaliene un viņai līdzās Kronvollas un kembridžas hercogienes. Šogad centrālo vietu ieņēma nevis Kronvolas hercogiene Kamilla, kura pēc protokola ir nākamā karaļa likumīgā sieva, bet Kembridžas hercogiene. Līdzās hercogienei stāvēja Kronvolas hercogiene Kamilla un Veseksas grāfiene Sofija. Kembridžas hercogiene šajā pasākumā piedalās kopš laulībām ar princi Viljamu.

Kronvolas hercogiene, karaliene Elizabete II un Kembridžas hercogiene 2019. gadā 
Kronvolas hercogiene, karaliene Elizabete II un Kembridžas hercogiene 2019. gadā Foto: Reuters/ScanPix

Tomēr medijos izskan arī versija, ka karalienes vieta bijusi iecerēta uz centrālā balkona, kur bija zīmīgi atstāta tukša vieta starp princi Edvardu un Lielbritānijas princesi Aleksandru.

Foto: Reuters/ScanPix

Tradicionāli britu karaliskās ģimenes sievietes dziedāja valsts himnu, tērpušās melnā apģērbā. Šajā svarīgajā dienā Ketrīna bija tērpusies tāpat kā 2018. gadā - mētelī ar sniegbaltu apkakli un sarkanām uzpleču lentēm no sava iemīļotā "Alexander McQueen" modes nama.

Mainījusies bija tikai hercogienes cepure – šoreiz tā bija melna, ar platām malām.

Karaliene Elizabete II un Kembridžas hercogiene 2018. gadā
Karaliene Elizabete II un Kembridžas hercogiene 2018. gadā Foto: AFP / Scanpix
Foto: AFP / Scanpix
Komentāri (5)CopyLinkedIn Draugiem X
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu