Libāna ierobežos avioreisus uz Baltkrieviju (1)

TVNET/LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Ilustratīvs attēls.
Ilustratīvs attēls. Foto: Canva

Turpmāk no Libānas uz Baltkrieviju varēs lidot vienīgi tie ārzemnieki, kam Baltkrievijā ir pastāvīgās uzturēšanās atļaujas, trešdien pavēstīja Libānas Satiksmes ministrijas Civilās aviācijas ģenerāldirektorāts.

"Daudzi arābu un ārzemju ceļotāji pēdējā laikā ieradušies Baltkrievijā no Beirūtas ar dažādu lidsabiedrību reisiem," arī Baltkrievijas valsts lidsabiedrības "Belavia" reisiem, norādīja ģenerāldirektorāts.

"Vēlāk atklājās, ka šo ceļotāju mērķis bija doties uz robežu ar Poliju" un iekļūt Eiropas Savienības teritorijā "sadarbībā ar kontrabandistu tīkliem", teikts paziņojumā.

Lidsabiedrības, kas lido no Beirūtas, turpmāk uz Baltkrieviju varēs vest vienīgi Baltkrievijas pilsoņus, Libānas pilsoņus ar Baltkrievijas vīzām vai uzturēšanās atļaujām, un arābus un ārzemniekus, kam ir uzturēšanās atļaujas Baltkrievijā.

Šī prasība stājas spēkā nekavējoties līdz turpmākiem rīkojumiem.

Ankara jau aizliegusi Irākas, Sīrijas un Jemenas pilsoņiem lidot no Turcijas uz Baltkrieviju, bet Sīrijas privātā lidsabiedrība "Cham Wings Airlines" apturējusi lidojumus uz Minsku.

"Belavia" reisos no Apvienotajiem Arābu Emirātiem vairs netiek uzņemti Irākas, Sīrijas, Jemenas un Afganistānas pilsoņi, bet Bagdāde ceturtdien ar pirmo repatriācijas reisu plāno nogādāt no Baltkrievijas Irākā 200 cilvēku.

Libānas varasiestādes jau pirms mēneša aizliegušas irākiešiem lidot no Beirūtas uz Baltkrieviju.

Baltkrievijas diktatora Aleksandra Lukašenko režīma izvērstā hibrīduzbrukuma ietvaros aizvadīto mēnešu gaitā notikuši centieni Latvijā, Lietuvā un Polijā no Baltkrievijas iesūtīt tūkstošiem nelegālo imigrantu, kuru lielākā daļa kā tūristi ieradušies Baltkrievijā no Irākas.

Savukārt kopš pagājušās pirmdienas notiek masveidīgi migrantu mēģinājumi no Baltkrievijas puses vardarbīgi ielauzties Polijas teritorijā.

Eiropas Savienība apsūdzējusi Minskas režīmu centienos tādējādi atriebties par atbalsta sniegšanu baltkrievu opozīcijai un par sankcijām, kas vērstas pret Baltkrieviju, reaģējot uz pagājušā gada protestu vardarbīgo apslāpēšanu.

Komentāri (1)CopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu