Tiesai nodod četras krimināllietas par 15 muitnieku kukuļņemšanu Terehovā (2)

TVNET/LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Robežšķērsošanas vieta "Terehova''. Ilustratīvs foto
Robežšķērsošanas vieta "Terehova''. Ilustratīvs foto Foto: Zane Bitere/LETA

Novembrī un decembrī prokuratūra nodevusi Ekonomisko lietu tiesai četras krimināllietas, kurās kopumā 20 muitas amatpersonām celtas apsūdzības par kukuļu pieņemšanu personu grupā pēc iepriekšējas vienošanās, informēja prokuratūra.

Kriminālvajāšanai Valsts ieņēmumu dienesta (VID) Iekšējās drošības pārvalde šo lietu pret 21 muitas amatpersonu nodeva 30.septembrī.

Krimināllieta daļā pret vienu muitas amatpersonu prokuratūrā tika izbeigta, jo persona nomira.

Ar pieciem apsūdzētajiem prokuratūrā noslēgtas vienošanās par vainas atzīšanu un sodu, nododot krimināllietas tiesai vienošanās procesa kārtībā. Krimināllietas pret pārējiem 15 muitniekiem nodotas izskatīšanai tiesai vispārējā kārtībā.

Prokuratūra norādīja, ka pirmstiesas kriminālprocesu pabeigšana mazāk nekā astoņu mēnešu laikā tik apjomīgās krimināllietās bija iespējama konstruktīvas un profesionālas sadarbības rezultātā ar VID Iekšējās drošības pārvaldi.

Plašāku informāciju par šīm lietām prokuratūra un VID informēs preses konferencē 8.decembrī plkst.13 prokuratūrā.

Jau ziņots, ka aprīlī sākotnēji aizdomās par korupciju Terehovas muitas kontroles punktā tika aizturētas 29 amatpersonas, no kurām 21 atzīta par aizdomās turēto.

Terehovā uz Latvijas-Krievijas robežas atrodas robežkontroles punkts un muitas kontroles punkts. Aģentūras LETA arhīvs liecina, ka jau iepriekšējos gados tiesībsargājošās iestādes par dažādiem nodarījumiem aizturējušas šo punktu robežsargus un muitniekus.

Skaļākā aizturēšana notika pirms aptuveni 14 gadiem. Toreiz tiesībsargājošās iestādes par dažādiem noziegumiem aizturēja vairākus desmitus muitnieku, robežsargu, policistu un privātpersonu.

Terehovas muitas kontrolpunkta amatpersonas par transportlīdzekļu un kravu nenovirzīšanu kontrolei un tās neveikšanu pieņēmušas materiālas vērtības vai guvušas citādu mantisku labumu sev un saviem ģimenes locekļiem.

Komentāri (2)CopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu