Citplanētiešu namiņš vai sveša zonde? Kas ir šis noslēpumainais kubs Mēness tālajā pusē? (6)

TVNET
CopyLinkedIn Draugiem X
Foto: Our Space/CNSA

Pētot Kārmāna krāteri Mēness tālajā pusē, Ķīnas pašgājējs “Yutu 2” pie Mēness horizonta pamanījis visai dīvainu objektu: miglainajā attēlā uz relatīvi tuksnesīgā un tukšā fona redzams kubam līdzīgs veidojums.

Ierakstā sociālajā tīklā “Weixin” Ķīnas Nacionālās kosmosa administrācijas programmas “Our Space” pārstāvji dīvaino objektu nodēvēja par “noslēpumaino māju”.

“Vai tā ir mājiņa, kuru uzbūvējuši citplanētieši pēc tam, kad tur nogāzās viņu kuģis? Vai arī tā ir sena zonde, kuru turp nosūtījuši tie, kas Mēnesi pētījuši pirms mums?” jautāts humora pilnajā ierakstā.

Atbilde gan, visticamāk, ir tāda, ka šis objekts ir kaut kas tāds, ko mēs pazīstam daudz labāk par citplanētiešiem, proti, tas ir akmens. To gan mēs droši neizzināsim vēl kādu laiku, jo zondei ir jāpietuvojas objektam vismaz 80 metru attālumā. Viss izpētes process varētu aizņemt 2 līdz 3 mēnešus.

Lai arī vēl jāpagaida, tomēr astronomiem ir dažas idejas par to, kas patiesībā varētu būt šis objekts. Netālu no objekta ir relatīvi jauns trieciena krāteris. Tas liecina, ka objekts varētu būt akmens bluķis, kas radies trieciena rezultātā, rakstīts izdevumā "Science Alert".

Pēc sīkākas objekta izpētes mēs varētu uzzināt daudz jauna par pašu Mēnesi. Ja šis bluķis ir veidojies dziļāk Mēness iekšienē un trieciena rezultātā izsviests virspusē, tad pētniekiem būtu lieliska iespēja izzināt Mēness iekšienes ģeoloģisko sastāvu.

Komentāri (6)CopyLinkedIn Draugiem X
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu