Bijusī Viļņas spēkstacija kļūst par vietu eksperimentālam koncertam (1)

TVNET
CopyLinkedIn Draugiem X
Foto: publicitātes

Bijusī Viļņas spēkstacija “Vilnius Power Plant-3” pārtapusi par ekskluzīvu vietu tiešsaistes elektroakustiskajam koncertam “Laws of Distraction”, kas noritēja trešdien, 9. decembrī. Koncertu rīkoja elektroniskās mūzikas komponiste “Monikaze” jeb īstajā vārdā Monika Zenkevičūte kopā ar Viļņas Svētā Kristofera kamerorķestri. Viļņas spēkstacija ir būvēta 1983. gadā, bet 2015. gadā tika slēgta, galvenokārt izraisītā piesārņojuma dēļ.

Ideja rīkot koncertu spēkstacijā radās, lai uzsvērtu cilvēka attiecības ar skaļo un trokšņaino mūsdienu pasauli caur astoņām kompozīcijām.

Foto: publicitātes

Zenkevičūte sacīja, ka sociālo tīklu ērā ikkatrs cīnās par cilvēku uzmanību līdz brīdim, kad tiek zaudēta saikne ar realitāti un zūd prāta kontrole.

Koncerta skaņdarbos izskan Zenkevičūtes balss, to papildinot ar stīgu orķestra dzīvo skanējumu un elektroniskās mūzikas slāņiem.

Foto: publicitātes

“Orķestra dalībnieki bija sajūsmā par iespēju iesaistīties šajā projektā. Šis ir pierādījums tam, cik labi šķietami nesaskanīgi mūzikas stili spēj sadzīvot cits ar citu, kā rezultātā rodas kas jauns un eksperimentāls,”

sacīja kamerorķestra diriģents Modestas Barkauskas. Viļņas spēkstacijai šajā muzikālajā stāstā ir īpaša nozīme.

Foto: publicitātes

“Mēs vēlējāmies koncerta vietu, kas spētu vēstījumu papildināt ar iespaidīgiem vizuālajiem elementiem.

Meklējot viscaur Lietuvai, mēs sapratām, ka Viļņas spēkstacija ir īstais atradums. Tā ir industriāla būve, vizuāli trokšņaina un pārsteidzoša, kas kalpo kā vēl viens konceptuāls papildinājums koncerta idejai,”

sacīja “Monikaze”.

Viļņas spēkstacija
Viļņas spēkstacija Foto: Wikimedia Commons

Monika Zinkevičūte ir izdevusi divus elektroniskās mūzikas ierakstus, jaunākais no tiem – “Waste of Space”, radīts “Moshi Moshi Records” paspārnē. 2022. gadā mūziķe uzstāsies Tallinas mūzikas nedēļā. Zinkevičūte 2018. gadā absolvējusi Lietuvas Mūzikas un teātra akadēmiju kompozīcijas klasē.

Koncerta “Laws of Distraction” ieraksts.

Komentāri (1)CopyLinkedIn Draugiem X
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu