Visā valstī trūkst jaunu ginekologu, uzsver Madonas slimnīcas vadītāja (2)

TVNET/LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Foto: Edijs Pālens/LETA

Reģionālajām slimnīcām ir jāmeklē risinājums jaunu ginekologu piesaistīšanai, tā atzina Madonas slimnīcas valdes priekšsēdētāja Līga Šerna.

"Gan mums, gan visā valstī trūkst jaunu ginekologu.

Ņemot vērā to, ka sabiedrība noveco, arī mediķi noveco. Jaunie speciālisti pie mums nenāk, viņi izvēlās privāto sektoru, izvēlās universitātes slimnīcas. Mēs domājam, kā šo jautājumu risināt," uzsver Šerna.

Viņa norāda, ka slimnīcai izveidojusies laba sadarbība ar Madonas novada pašvaldību, kura jau tagad sniedz atbalstu jaunajiem speciālistiem, maksā stipendijas rezidentiem, nodrošina jaunos speciālistus ar mājokļiem un viņu bērniem ir vieta bērnudārzā.

Šerna stāsta, ka slimnīca saņem atbalstu no pašvaldības, lai varētu nodrošināt arī senioru vakcināciju dzīves vietā. Pašvaldība slimnīcai iedeva transportu un šoferi.

Tāpat ar pašvaldība risina jautājumus, kas skar sociālo sfēru, jo sociālās problēmas arvien vairāk ienāk slimnīcas dzīvē. "Ņemot vērā to, ka Madonas slimnīcā nav Covid-19 nodaļas, tad mēs uzņemam terapeitiskus pacientus ne tikai no Madonas novada, bet esam pārveduši vairākus pacientus arī no Rīgas. Nereti pacients tiek atvests bez apģērba, bez dokumentiem, tādēļ izrakstot viņu no slimnīcas, ir jāmeklē risinājumi, kur pacientu pārvest, ko vilkt mugurā," slimnīcas ikdienu raksturo vadītāja.

Viņa skaidro, ka ar šādām problēmām saskaras vientuļi cilvēki, kas dzīvo bez radiniekiem.

"Problēmas ir visdažādākās. Kad cilvēks nokļūst slimnīcā, tur nešķiro, vai esi bagāts vai nabags.

Palīdzība tiek sniegta visiem. Katram pacientam jāatrod individuāla pieeja un jāpārliecinās, kā viņš nokļūs dzīvesvietā," piebilst Šerna.

Pašlaik Madonas slimnīca ir izsludinājusi vakanci sociālajam darbiniekam, kura darba pienākumos būtu rūpes par tiem pacientiem, kuriem ir sociālās grūtības. Pretendentu pieteikšanās līdz 22.decembrim.

Komentāri (2)CopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu