Vācijas parlaments apstiprina obligātu vakcinēšanos medicīnas un aprūpes darbiniekiem (3)

LETA/DPA
CopyLinkedIn Draugiem X
Ilustratīvs attēls.
Ilustratīvs attēls. Foto: SCANPIX

Vācijas parlaments piektdien nolēma, ka no nākamā gada marta vakcinēšanās pret Covid-19 būs juridiska prasība medicīnas un aprūpes jomā strādājošajiem.

Priekšlikumu iesniedza jaunā centriski kreisā koalīcija, un parlamentā tā saņēma visa politiskā spektra pārliecinošu atbalstu.

Slimnīcu un aprūpes namu darbiniekiem, lai ierastos darbā, jābūt apliecinājumam, ka viņi ir vakcinēti vai atveseļojušies pēc inficēšanās ar Covid-19 vīrusu.

Ar nesena negatīva Covid-19 testa rezultātu vien nebūs pietiekami.

Likums arī paplašina to profesiju sarakstu, kuru pārstāvji varēs injicēt Covid-19 vakcīnas, iekļaujot tajā farmaceitus, zobārstus un vetārstus.

16 federālajām zemēm, kas pamatā ir atbildīgas par veselības politikas īstenošanu, tiks piešķirtas pilnvaras pandēmijas apkarošanas mērķu labā noteikt ierobežojumus, arī slēgt atsevišķas iestādes.

Koalīcijas veidošanas sarunās jaunās valdības partneri vienojās atteikties no plašiem "lokdauniem", kā arī ļāva pagājušajā mēnesī noslēgties ārkārtas likumdošanas termiņam.

Uzrunājot Bundestāgu piektdien, veselības ministrs Karls Lauterbahs uzsvēra, ka cīņa ar pandēmiju ir koalīcijas augstāko prioritāšu vidū.

Piektdien sasaukta parlamenta augšpalātas sēde, lai likumprojektu izskatītu steidzamības kārtā.

Komentāri (3)CopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu