Valsts kanceleja maldina, ka nav ierakstījusi KVP sēdi pirms lokdauna ieviešanas (18)

LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Foto: Valsts kanceleja

Valsts kanceleja TV3 raidījumam "Nekā personīga" apgalvojusi, ka nav ierakstījusi Krīzes vadības padomes (KVP) sēdi pirms lokdauna ieviešanas, taču vēlāk izrādījies, ka sēde tomēr ir tikusi ierakstīta, bet it kā esot izdzēsta.

Raidījums pirms mēneša bija iepazinies ar iepriekš notikušas KVP un valdības kopsēdes audioierakstu un publicēja tā fragmentus, izdarot secinājumu, ka valdība tā dēvēto lokdaunu Covid-19 dēļ neieviesa ātrāk tāpēc, ka ministrus pamatā satrauca sava popularitāte, nevis krīzes vadība.

Pēc tam raidījuma veidotāji bija vēlējušies oficiāli iegūt citas aiz slēgtām durvīm notikušas KVP sēdes ierakstu, taču no Valsts kancelejas saņēmuši atbildi, ka šāds ieraksts nav veikts.

Valsts kanceleja skaidrojusi, ka tās pienākums ir ierakstīt Ministru kabineta (MK) sēdes, un laikā, kad notika apvienotās MK un KVP sēdes, tās tika ierakstītas, savukārt KVP sēdēm ieraksts netiek veikts un Valsts kanceleja arī nepilda KVP sekretariāta funkcijas.

Vēlāk "Nekā personīga" tomēr ieguvis fotogrāfijas, kurās fiksēts datora ekrāns KVP sēdes laikā, un šajos attēlos redzams, ka attālinātajai sanāksmei tiek veikts audioieraksts.

Pēc tam, kad raidījuma veidotāji Valsts kanceleju rakstiski informējuši, ka atraduši pierādījumus meliem, tā atbildējusi, ka ieraksts tomēr ir ticis veikts, bet izdzēsts. "Nekā personīga" uzskata, ka audiofails izdzēsts, apzinoties, ka par to varētu būt sabiedrības interese.

Raidījums par notikušo lūdza arī Ministru prezidenta Krišjāņa Kariņa (JV) komentāru, kurš pēc būtības neatbildēja uz jautājumu, vai Valsts kancelejai likts melot par ieraksta neesamību nevēlamas rezonanses dēļ.

Komentāri (18)CopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu