Par Zandu neviens nav īsti iestājies šajā dzīvē. Bet viņa mīl dzīvi un to attēlo mākslā

Foto: Publicitātes foto
TVNET
CopyLinkedIn Draugiem X

Zanda ir Sveču darbnīcas brīnumu gariņš. Viņa ir apņēmīga un ar skaidru apziņu par mērķi, kādēļ sveces tiek veidotas. Pavisam noteikti Zanda zina un apzinās sajūtas, kā ir būt ģimenē, kurai ir jāuzņemas rūpes par cilvēku ar attīstības traucējumiem. Viņa nebaidās no izaicinājumiem, piemēram, sacensties ar darbiniekiem, kurš vairāk salauzīs svecēm vajadzīgo parafīnu, un tamlīdzīgas mazās, profesionālās sacensības.

Zanda ir viens no vislielākajiem palīgiem Sveču darbnīcā. Viņa ļoti labi saprot, ko jauniešiem nozīmē iespēja dzīvot Grupu mājā, tādēļ ar lielu atbildību un rūpību seko līdzi katram sveču pasūtījumam, lai viss būtu vislabākajā kārtībā un izdotos iegūt arvien jaunus pasūtījumus, tādējādi jaunus ziedotājus Grupu mājas projektam.

"Pirms kāda laika, uz neilgu brīdi, darbojos bērnu speciālajā skolā un, tur strādājot, sapratu to, cik daudz garīgā spēka un izturības vajadzīgs ikkatram, kurš velta laiku šiem jauniešiem. Šajā laika posmā pati sapratu, ka neesmu tik emocionāli stipra, kā šķita, ikdienā vērojot, piemēram, jauniešus, kuri ar invalīdu ratiņiem rīkoja "sacīkstes", vai bērnu, kurš aizmet bumbiņu un pēc tam lēnā garā klibodams dodas tai pakaļ, lai turpinātu spēlēties un aizmestu to vēlreiz.

Redzētais mani aizkustināja tiktāl, ka stāvēju un raudāju, pagriezusies pret palodzi, lai neliktu bērniem manīt, ka manās acīs ir asaras, jo uzskatu, ka šāda sāpīga līdzjūtība nepalīdz un jauniešiem nav jāredz. Tas tikai padara procesu grūtāku.

Tieši tādēļ apbrīnoju cilvēkus, kuri diendienā var ar smaidu sejā darboties ar šādiem jauniešiem, neskatoties uz to, ka tas ir ļoti emocionāli izaicinoši," māksliniece Elizabete Melbārzde.

"Speciālajā skolā satiktie bērni visi bija tik dažādi, tomēr visi bija gaiši, dzīvespriecīgi un gudri, neskatoties uz to, ka dzīve savā negodīgumā tiem ir sagādājusi smagus pārbaudījumus. Raugoties uz bērnu vecākiem, novēroju to beznosacījuma mīlestību, kuru viņi sniedz savai atvasei, nepaguruši dodot bērnam labāko, kas iespējams, un dodot iespēju izdzīvot dzīvi pilnvērtīgi, lai arī zinādami, ka nekad, iespējams, neredzēs savu bērnu staigājam vai runājam. Protams, to stāstu un likteņu ir daudz. Pavisam noteikti Zandai tas ir citāds.

Foto: Publicitātes foto

Pirms sāku ar Zandu gleznot, man bija tāda iespēja pārrunāt nianses - ko gleznosim, kādos toņos un nedaudz arī citas tēmas aizskārām.

Zandas sacītais mani aizkustināja līdz sirds dziļumiem, jo neviens līdz šim tā īsti, patiesi un līdz galam nav par Zandu iestājies šajā dzīvē.

Šobrīd to dara biedrība "Latvijas Kustība par neatkarīgu dzīvi", un Zanda ir bezgala pateicīga, esot uzticīgs palīgs projektam "Miljons sveču grupu mājai". "Pati esmu trīs bērnu māmiņa, kas man iemāca daudz par to, kā rodas mīlestība, kā rodas pieņemšana, piedošana, un daudz parāda par to, cik svarīgi ir katram saņemt mīlestību, lai spētu izdzīvot pasaulē, kura ir pilna ar dažādām neveiksmēm un nelaimēm," par pieredzēto un sadarbību ar Zandu projektā "Pasaules radīšana" stāsta māksliniece.

"Pasaules radīšana" ir mākslas projekts, kurš apvieno 12 Latvijā zināmus māksliniekus, kuri sinerģijā ar biedrības jauniešiem veidojuši 12 gleznas, kuras šobrīd var apskatīt labdarības tiešsaistes izsolē. Ik pārdotā svece vai saņemtais ziedojums, kurš tuvina mērķim, vieš cerību.

Lūgt palīdzību nav viegli, bet tikai kopā izsapņots sapnis par Grupu māju kļūst īsts!

"Latvijas Kustība par neatkarīgu dzīvi" Biedrība

Reģ nr. 40008150439

Konts: LV36HABA0551043713971

Ziedojuma mērķis: SAPNIM PAR MĀJU

Jūs varat veikt ziedojumu ar PayPal interneta pārskatījumu. Adrese ziedojumu pārskaitīšanai PayPal sistēmā ir lkndz@lkndz.lv

Mums var ziedot arī Ziedot.lv mājas lapā

Paldies par atbalstu! Pateicoties jums, esam vēl solīti tuvāk sapnim par savu māju!

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu