Rīgas mikrorajona daudzdzīvokļu mājā atrod mirušu bērnu ar vardarbīgas nāves pazīmēm; aiztur tēvu (14)

TVNET
CopyLinkedIn Draugiem X
Foto: Edijs Pālens/LETA

Pagājušajā nedēļā kādā dzīvoklī Rīgā tika atrasts miris mazgadīgs bērns ar vardarbīgas nāves pazīmēm. Kriminālprocesa ietvaros ir aizturēts 1989. gadā dzimis vīrietis, un tuvākajā laikā tiks lemts jautājums par viņa atzīšanu par aizdomās turēto un drošības līdzekļa – apcietinājuma – piemērošanu, informēja Valsts policija.

11. decembrī ap pulksten 21.35 Valsts policija saņēma izsaukumu uz Rīgas mikrorajonu, kur vienā no daudzdzīvokļu mājām kāds vīrietis bija ieslēdzies ar savu bērnu dzīvoklī un nelaida mājas sievu. Ierodoties notikuma vietā, informācija apstiprinājās. Ņemot vērā, ka vīrietis uz policijas darbinieku ilgstošu klauvēšanu nereaģēja, tika pieņemts lēmums uzlauzt dzīvokļa durvis.

Ieejot dzīvoklī, policijas darbinieki ieraudzīja bērnu, kas bija bez dzīvības pazīmēm, kā arī bērna tēvu ar vairākām durtām un grieztām brūcēm.

Tajā laikā notikuma vietā jau bija ieradušies Neatliekamās medicīniskās palīdzības darbinieki, kuri konstatēja bērna nāvi, savukārt 1989. gadā dzimušo bērna tēvu nogādāja slimnīcā, kur viņam tika sniegta nepieciešamā medicīniskā palīdzība.

Par notikušo tika sākts kriminālprocess pēc Krimināllikuma 117. panta 2. punktā paredzētā noziedzīga nodarījuma sastāva pazīmēm – par slepkavību pastiprinošos apstākļos, proti, ja noslepkavota persona, vainīgajam apzinoties, ka tā ir bezpalīdzības stāvoklī. Par šādu noziegumu likumā paredzēts mūža ieslodzījums vai brīvības atņemšana uz laiku no desmit līdz divdesmit gadiem un probācijas uzraudzību uz laiku līdz trim gadiem, konfiscējot mantu vai bez mantas konfiskācijas.

Kriminālprocesa ietvaros ir aizturēts iepriekš minētais 1989. gadā dzimušais vīrietis,

un tuvākajā laikā tiks lemts jautājums par viņa atzīšanu par aizdomās turēto un drošības līdzekļa – apcietinājuma – piemērošanu.

Valsts policija vērš uzmanību, ka iepriekš nav sniegusi masu medijiem informāciju un komentārus par šo gadījumu. Iepriekš publiski izskanējusī informācija ir nākusi no neoficiāliem avotiem un ir vērtējama kritiski.

Valsts policija atgādina, ka neviena persona netiek uzskatīta par vainīgu, kamēr tās vaina noziedzīga nodarījuma izdarīšanā netiek pierādīta likumā noteiktajā kārtībā.

Komentāri (14)CopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu