Tihanovskas vīram Baltkrievijā piespriež 18 gadu cietumsodu (52)

TVNET
CopyLinkedIn Draugiem X
Foto: Reuters/ScanPix

Baltkrievijas tiesa piespriedusi 18 gadu cietumsodu demokrātiskās opozīcijas līderes Svetlanas Tihanovskas vīram Sergejam Tihanovskim, vēsta medijs "Zerkalo.io".

Uzņēmējs un blogeris Sergejs Tihanovskis grasījās kandidēt 2020.gada Baltkrievijas prezidenta vēlēšanās, taču divus mēnešus pirms vēlēšanām tika aizturēts. Viņa vietā uz prezidenta amatu kandidēja sieva Svetlana Tihanovska, kura tika pielaista pie vēlēšanām, kaut arī daudzi citi opozicionāri tika ieslodzīti vai arī tika anulēta pietiekami liela daļa savākto atbalstītāju parakstu, lai tos nevajadzētu reģistrēt kā prezidenta amata kandidātus. Pēc tam, kad tika pasludināta diktatora Aleksandra Lukašenko kārtējā uzvara, Baltkrievijā sākās plaši protesti.

Tihanovskis tika notiesāts četros apsūdzības punktos par masu nekārtību rīkošanu, kūdīšanu uz nemieriem, Centrālās vēlēšanu komisijas darba traucēšanu un tādām darbībām, kas rupji pārkāpj sabiedrisko kārtību. Viņam tika piespriesti 18 gadi stingrā režīma kolonijā.

Gomeļas tiesas slēgtajā sēdē kopumā tika notiesāti vēl pieci cilvēki. Artjomam Sakovam un Dmitrijam Popovam līdzīgu apsūdzību dēļ piesprieda 16 gadus stingrā režīma kolonijā, Igoram Losikam un Vladimiram Ciganovičam piesprieda 15 gadu cietumsodu, savukārt Nikolajam Statkevičam - 14 gadu cietumsodu.

Svetlana Tihanovska paudusi, ka vīra notiesāšana esot Lukašenko "atriebība".

"Rīkojot slēgtas tiesas sēdes un tādējādi slēpjot politieslodzītos, viņš cer klusi turpināt represijas. Bet visa pasaule skatās. Mēs neapstāsimies," tvītoja Tihanovska.

Komentāri (52)CopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu