Daugavpils iedzīvotāji izgrezno betona egli grafiti akcijā “Kopīgās valodas koks”

TVNET
CopyLinkedIn Draugiem X
Foto: Publicitātes foto

Daugavpils 2027 komanda visu decembri pilsētas iedzīvotājus un tās viesus aicina iesaistīties un turpināt sarunu par kopīgu valodu, ar savu vēstījumu papildinot betona egli Marka Rotko mākslas centra pagalmā. 

Betona egle, kas sver 10 tonnas, ir kompānijas “Laba Tehnika” iniciatīva, sava veida dāvana Ziemassvētkos Daugavpilij. Katrs pilsētas iedzīvotājs un pilsētas viesis aicināts iesaistīties radošajā procesā, rakstot vēstījuma formā vienu vārdu, ar ko mums asociējas "kopīga valoda". Ideju iniciēja Daugavpils 2027 darba grupa.

Foto: Publicitātes foto

Katrs citādāk izjūt kopīgas valodas domu, ideju, jēdzienu, balstoties uz savu pieredzi, iesaisti dažādās aktivitātēs un attieksmēs. Mākslinieks Ivo Folkmanis stāsta: “Es uzrakstīju vārdu sadarbība, jo tā ir kopīga valoda starp cilvēkiem, un tas ir tas, kas mūs vieno.”

Foto: Publicitātes foto

Daugavpils 2027 komanda ar kopīgu egles greznošanu vēlas pamudināt visus būt sabiedriski aktīviem un papildināt pašiem kultūrtelpu ar vēstījumiem un formām, kuras dzīvo mūsos. Komanda aicina dažādu Daugavpils un visas Latgales kopienu pārstāvjus ar savu krāsas baloniņu atnākt uz vienīgo legālo vietu Daugavpilī, kur drīkst grafiti tehnikā uzrakstīt uz šīs egles vārdus, atklājot, kas ikvienam no mums ir kopīga valoda.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu