BMW 4. sērijas Gran Coupe nesmādēs arī dīzeļus (1)

CopyLinkedIn Draugiem X
Foto: Ekrānuzņēmums no TV Auto ziņām

Nav tāda spēles laukuma, kurā šodien nevaldītu visur esošie SUV. Piemēram, jaunais BMW X3 vai X4. Taču, ja gribas, lai tikpat liels auto ne tikai izskatās kā BMW, bet arī brauc kā BMW, jāņem kaut kas zemāks - piemēram, BMW 4. sērijas Gran Coupe.

Tā ir tikpat zema un slaida kā kupeja parastā, taču vēl viens durvju pāris un vēl viena drošības josta aizmugurē padara Gran Coupe praktiskāku. Turklāt aizmugurējā sēdekļa atzveltni var nolocīt pa daļām un jau šodien pārvest no IKEA skapi, ko kupejas īpašniekam piegādās mājās tikai nākamnedēļ. Un ir vēl kas - pirmo reizi šī Gran Coupe vēsturē fāstbeks izskatās labāk par divdurvju modeli.

Citādi tas ir vēl viens BMW uz jaunās 3. sērijas bāzes. Kā jau pienākas bembim ar 4 nosaukuma sākumā, Gran Coupe ir platāka špūre, spēcīgāka stāja un salonauto sacīkšu mašīnas proporcijas.

Pie 4,8 m garuma Gran Coupe ir 1,85 m plats, un uz ielas to var manīt. Cilvēkiem arī patīk Gran Coupe, jo līdz šim no katrām 4 pārdotām 4. sērijām divām bija vairāk durvju par divām.

Foto: Ekrānuzņēmums no TV Auto ziņām

Dzinēju gamma pārsvarā sastāv no 4 cilindru dzinējiem, bet sešus nu var dabūt tikai M440i xDrive. Autoziņās šo kombināciju pazīst kopš M440 kupejas testa, un mēs sakām, ka ir vērts iespringt.

Ja nav vaļas vai iespēju, īstā izvēle būs 430i, un, ja ar Gran Coupe ir plānots braukt slēpot uz Alpiem, tam drīzāk noderēs viens no griezes momenta bagātajiem dīzeļiem. Tikai paturiet prātā, ka jumts aizmugurē ir zemāks. Pieaugušajiem var būt mazliet neērti, toties Gārmišā Partenkirhenē ar tādu vāģi jūs uztvers kā savējo.

Foto: Ekrānuzņēmums no TV Auto ziņām
Komentāri (1)CopyLinkedIn Draugiem X
Nepalaid garām!
Uz augšu