Video ⟩ Riekstkodis – nevainīga Ziemassvētku dekorācija vai slepkava, kas spēj nogalināt ar zobiem

TVNET
CopyLinkedIn Draugiem X
Foto: unsplash.com

Ziemassvētki ir laiks, kad no plauktiem atkal var izņemt pērnā gada svētku dekorus, iegādāties jaunus vai izgatavot pats ar savām rokām. Un kādēļ lai tas nebūtu mājās konstruēts militārā izskata vīriņš – riekstkodis, kas spēj iznīcināt pat viscietākās metāla bumbiņas?

“Youtube” vietnes autors Šeins Vaitons savas mājas darbnīcā ir radījis tieši šādu universālo “iznīcinātāju”, kura spējas ir krietni vien lielākas nekā tikai riekstu pāršķelšana.

Savu riekstkodi Vaitons nosaucis par “Žokļiem”, kas ar “zobiem” spēj saplacināt metāla priekšmetus un ar savu jaudu līdzinās pielādētam ierocim,

kas spēj izšaut priekšmetu, piemēram, pretējā sienā.

Riekstkoža “žoklis”, sakožot starp zobiem ievietoto priekšmetu, spēj to izšaut ar ātrumu līdz 320 km stundā un potenciāli var kļūt par bīstamu ieroci kādam neuzmanīgam lietotājam.

Riekstu standziņas pirmo reizi tika radītas jau 200 gadus pirms mūsu ēras, taču savu mūsdienu zaldāta tipa vīriņa izskatu ieguva Vācijā ap 17. gadsimtu.

Leģenda vēsta, ka

kāds turīgs fermeris aicinājis vietējā ciemata ļaudis izdomāt asprātīgu veidu, kā sadalīt riekstus. Kāds leļļu meistars ierosinājis uzmeistarot riekstkodi, un kopš tā laika figūra kļuvusi par ikgadēju Ziemassvētku dekorāciju.

Otrā pasaules kara laikā kareivji figūriņas kā suvenīrus pārveduši mājās, un tā riekstkodis kļuva populārs arī ASV. Riekstkoža tēlam ir veltīts arī Pētera Čaikovska balets, kura librets adaptēts no Ernesta Teodora Amadeja Hofmana stāsta “Riekstkodis un peļu karalis”.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu