Teju 4% reģionālo autobusu šoferu pārtraukuši darbu Covid-19 sertifikāta neesamības dēļ (1)

TVNET/LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Foto: www.bauskasdzive.lv

Covid-19 sertifikāta neesamības dēļ darba attiecības pārtrauktas ar aptuveni 3,7% no kopējā reģionālo autobusu šoferu skaita, informē Autotransporta direkcijas pārstāve Zane Plone.

Reģionālo pasažieru pārvadājumu uzņēmumos autobusa šoferu skaits ar Covid-19 vakcinācijas vai pārslimošanas sertifikātu patlaban ir robežās no 80% līdz 100%.

Uz jautājumu, vai šoferu trūkuma dēļ nav apdraudēta sabiedriskā transporta reisu izpilde, Plone norādīja, ka līdz šim savlaicīgu sabiedriskā transporta pakalpojumu izpildi ir apgrūtinājuši apledojuši, sasniguši un grūti izbraucami ceļi, kā arī atsevišķos gadījumos daži reisi netika izpildīti autovadītāju slimošanas dēļ, bet kopumā pārvadātāji spēj nodrošināt sabiedriskā transporta pakalpojumu nepārtrauktību.

Kā ziņots, no trešdienas darba pienākumus klātienē jebkurā nozarē pildīt var tikai pilnu vakcinācijas kursu pret Covid-19 izgājušas personas, paredz valdības iepriekš apstiprinātais rīkojums par ārkārtējās situācijas izsludināšanu.

Vienlaikus personām, kuras ir pabeigušas pilnu vakcinācijas kursu, obligāti vēl nav nepieciešams derīgs Covid-19 sertifikāts - tas nozīmē, ka persona otro vakcīnu var būt saņēmusi arī, piemēram, vakar.

Pienākums vakcinēties attiecas arī uz tiem nodarbinātajiem, kuri nav tiešā saskarsmē ar klientiem un kuriem ir mazāks risks inficēties, taču, kuri strādā klātienē jeb ārpus savas dzīvesvietas.

Līdz 14.decembrim vakcinācijas procesu pabeigušo kopskaits sasniedzis 1,234 miljonus jeb 65,6% no visiem valsts iedzīvotājiem. Tostarp līdz 12.decembrim pret Covid-19 bija vakcinēti 962 763 strādājošie, kas veido 94% no kopējā nodarbināto skaita.

Skaitliski lielākais pret Covid-19 nevakcinēto personu skaits starp nozarēm ir transportā un uzglabāšanā, kur līdz 12.decembrim nebija vakcinēti apmēram 14 600 jeb 19% strādājošo.

Komentāri (1)CopyLinkedIn Draugiem X
Svarīgākais
Uz augšu