Ādažos applūdušās mājas iedzīvotājiem plāno kompensēt uzturēšanos viesnīcā (1)

TVNET/LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Foto: Edijs Pālens/LETA

Ādažu novadā applūdušās mājas iedzīvotājiem plāno kompensēt uzturēšanos viesnīcā, informēja Ādažu novada domes priekšsēdētājs Māris Sprindžuks (LRA).

Raksturojot ledus iešanu Gaujā, kā rezultātā applūst zemākās vietas, Sprindžuks uzsvēra, ka Garkalnē ūdens līmenis naktī ir samazinājies un situācija stabilizējas, kamēr Gaujā pie Kadagas tilta ir izveidojies ledus korķis. Applūdis ir Nūrnieku ciems, kā arī otrā krastā - Cīruļu iela Saulespļavās.

Vienai ģimenei ir applūdis ūdens ieguves urbums, tādēļ viņiem būs nepieciešams vēl trīs naktis pavadīt viesnīcā. Savukārt pārējie applūdušajās teritorijās dzīvojošie cilvēki jau ir pielāgojušies situācijai, piebilda Sprindžuks.

Viņš uzsvēra, ka izdevumi par uzturēšanos viesnīcā patlaban plūdos smagāk cietušajai ģimenei nebūs lieli, un par to kompensāciju lems domes ārkārtas sēdē, kas notiks šodien plkst.16.

Sprindžuks skaidroja, ka šādi plūdi novada teritorijā ir vērojami reizi piecos gados, tiesa, tik agri kā šogad laikam esot pirmo reizi. Patlaban ledus kārta nav bieza, taču turpmāk viss būs atkarīgs no nokrišņu daudzuma un sala stipruma, kā arī no tā, vai atkusnis uznāks ziemā, vai sals pieturēsies līdz pavasarim.

Kā vēstīts, ūdens līmenis Gaujā pie Carnikavas sasniedzis 233 centimetrus virs stacijas "0". Pēdējo stundu laikā ūdens līmenis galvenokārt lēnām pazeminās, izņemot Gauju, kur atsevišķos posmos ūdens līmenis paaugstinās.

Pastiprinoties salam, gaidāma jaunu vižņu veidošanās, kas var izraisīt ūdens līmeņa paaugstināšanos.

Komentāri (1)CopyLinkedIn Draugiem X
Svarīgākais
Uz augšu