Ziemassvētku dāvanas, kuras cilvēki patiesi gaida (1)

Jānis Vēvers
, Tehnoloģiju apskatnieks, ;žurnālists
CopyLinkedIn Draugiem X
Foto: Alise Cesniece

Jaunās tehnoloģijas ar katru gadu kļūst aizvien iekārojamāka dāvana Ziemassvētkos, un miljoniem cilvēku no eglītes pazarēm izvelk košā papīrā iesaiņotu elektronisku ierīci. Sabiedriskās domas aptaujas rāda, ka vismaz trīs ceturtdaļas pieaugušo eiropiešu un amerikāņu sapņo dāvanā saņemt kādu viedo ierīci, un tehnoloģiju uzņēmumi nepaguruši strādā, lai katram tiktu kārotā lieta.

Visi vēlas austiņas

Saskaņā ar Statista datiem, vispieprasītākā Ziemassvētku dāvana esot austiņas. Kā bezvadu, tā vadu. Kā uz ausīm liekamās, tā iekšā ausīs. To vēlētos 58% pieaugušo un noteikti vēl vairāk pusaudžu. Šoziem piepildīt šo vēlmi ir pavisam viegli, jo īpaši meklējot dāvanu daiļajam dzimumam.

Huawei pirmo reizi radījis īpaša dizaina bezvadu austiņas tieši sievietēm, kuru kārbiņa izskatās kā dārga zīmola lūpukrāsa.

Izmērā to pavisam noteikti var sajaukt ar kosmētiku, un vienīgā ārējā atšķirība ir Freebuds Lipstick svars. Kopā ar spilgti sarkanajiem ieaušiem tas sver nepilnus simts gramus, kas nav daudz, taču vairāk nekā īsta lūpukrāsa.

Foto: Alise Cesniece

219 eiro vērtās austiņas apveltītas ar aktīvo trokšņu slāpēšanas sistēmu un adaptīvo pielāgošanās tehnoloģiju, kas novērš nevēlamo skaņas viļņu nonākšanu ausīs. Vadībai izmantojama uz 4,1 gramu vieglo ieaušu korpusa iestrādātā skārienvirsma. Ar vienu uzlādi FreeBuds Lipstick austiņas darbojas līdz 4 stundām, un uzlādes kārbiņā esošie enerģijas krājumi ļauj pagarināt klausīšanās laiku līdz pat 22 stundām.

Kungiem lieliska dāvana būs tehnisko parametru ziņā identiskās, taču dizainiski neitrālākās bezvadu austiņas FreeBuds 4, kas pieejamas baltā un pelēka krāsā, un maksā 129 eiro. Savukārt pusaudžus varētu iepriecināt ar apkārtējos trokšņus slāpējošām, uz ausīm uzliekamām FreeBuds Studio. Šī melnā un zelta krāsā par 169 eiro nopērkamā bezvadu skaņas iekārta ar vienu uzlādi darbojas līdz 24 stundām, un jaunieši to iecienījuši kā mūzikas atskaņošanai, tā datorspēļu spēlēšanai.

Jauns telefons – svētku klasika

Austiņas ir noderīgākas tad, ja savienotas ar labu viedtālruni, no kura atskaņot mūziku, vai kura ekrānā skatīties filmas. Šim nolūkam laba izvēle ir Huawei jaunais vidējās klases tālrunis Nova 9.

Foto: Alise Cesniece

Tas ir īpaši paredzēts video satura veidotājiem, jo aprīkots ar 50 megapikseļu Ultra Vision kameru sistēma un piedāvā īpašu vlogu režīmu. Tas sniedz iespēju vienlaikus filmēt ar priekšējo un aizmugurējo kameru 4K izšķirtspējā, ievietot attēlu attēlā, izmantot palēninātas kustības vai laiklēcienu. Talkā nāk arī dažādi mākslīgā intelekta algoritmi. Par vēl patīkamāku dāvanu šo tālruni padara gaismas rotaļas debesīs atgādinošais Starry Blue krāsojums. Tas šķietami piepildīts ar neskaitāmiem sīkiem kristāliņiem, kuri maina korpusa krāsu atkarībā no skatīšanās leņķa.

Viedtelefons ir Ziemassvētku kāroto dāvanu saraksta pastāvīgs iemītnieks. Statista dati rāda, ka to vēlas 41% respondentu,

pat ja liela daļa iepriekšējos gados jau saņēmusi kādu viedo sakaru ierīci.

Vairāk kustību ar Watch GT 3

Tos, kuri apņēmušies jaunajā gadā vairāk pievērsties fiziskām aktivitātēm, iepriecinās jaunākais Huawei viedpulkstenis Watch GT 3. Tas piedāvā gan bagātīgu mērījumu klāstu, ieskaitot spēju atpazīt vismaz 100 sporta veidus, gan iepriekšējās paaudzēs neredzēti izsmalcinātu dizainu. Vīriešiem paredzētais modelis ar 46 milimetru diametra ekrānu pieejams ar sudrabotu nerūsējoša tērauda siksniņu, bet dāmām piemērotais 42 mm – ar zeltītas krāsas metāla siksniņu. Tādējādi

šo pulksteni var vienlīdz cienīgi valkāt kā pie sporta tērpa, tā pie uzvalka vai vakarkleitas.

Elite un Elegant modeļi maksā attiecīgi 349 un 329 eiro. Klasiskās versijas ar ādas vai silikona siksniņu pieejamas par vairākiem desmitiem eiro lētāk.

Foto: Alise Cesniece

Watch GT 3 ir ievērības cienīgs ar tirgū ļoti reti sastopamu baterijas darbības laiku – lielākais modelis ar vienu uzlādi darbojas līdz divām nedēļām pat neraugoties uz pulksteņa košo, krāsaino ekrānu. Līdz ar jaunās Harmony OS operētājsistēmas ieviešanu tajā pieejams arī mobilo lietotņu veikals, no kura var papildināt rūpnīcā ieinstalēto programmu klāstu. Turklāt pulkstenis ir plāns, viegls un aprīkots ar rotējošu pogu izvēlnes ritināšanai. Piecu satelītu sistēmu kopdarbā pozicionēšana ir precīzāka nekā jebkad, bet iebūvētais skaļrunis un mikrofons ļauj atbildēt uz pievienotā viedtelefona zvaniem pulkstenī.

Jāpiebilst, ka

aktivitāšu mērītāji ir ļoti pieprasītas Ziemassvētku dāvanas. Par tiem sapņo vismaz 29% pieaugušo.

Digitālā laikmeta rīki

Mācībām, darbam un izklaidei piedāvājums ir vēl plašāks. Sākot ar kādu no daudzpusīgajiem Huawei klēpjdatoriem, kuru jaunā paaudze aizvadītajā gadā izpelnījās ļoti augstu novērtējumu speciālistu vidū, un beidzot ar planšetdatoriem.

Klēpjdatoru vidū joprojām nepārspēts ir MateBook X Pro ar 13,9 collu 3K FullView skārienekrānu un iespaidīgu 3000x2000 pikseļu izšķirtspēju.

Foto: Alise Cesniece

Tas ir tikai 1,33 kg smags un 14,6 mm biezs, taču ārkārtīgi jaudīgs un elegants, jo metāla korpuss apstrādāts dimanta slīpējuma tehnikā. Pie tam tas ar vienu uzlādi darbojas līdz 15 stundām un Huawei Share sniedz iespēju datoru savienot ar viedtelefonu un turpināt tālrunī iesākto saraksti ar draugiem lielajā datora ekrānā un ar parocīgu klaviatūru.

Ziemassvētku dāvanai īpaši piemērots ir ražotāja jaunākais klēpjdators MateBook 14s, kas pieejams «egļu zaļā» krāsā. Nu tieši tādā, lai skaisti izskatītos zem svētku eglītes zariem.

Šis dators it vien 16,7 milimetrus biezs un sver 1,43 kilogramus, tomēr ārkārtīgi spējīgs. Tam ir 14 collu OLED ekrāns ar 2,5 K izšķirtspēju, 1,07 miljardiem krāsu toņu un 90Hz atsvaidzes intensitāti. MateBook 14s ir pats pirmais ar Huawei Sound skaņas sistēmu aprīkotais dators, un spēj ar četriem skaļruņiem veidot aptverošu skanējumu, tādēļ ir ļoti piemērots filmu vērošanai. Turklāt vienā piegājienā to var darīt cauru dienu, jo akumulators ar vienu uzlādi darbojas līdz 11 stundām.

No planšetēm var ieteikt Huawei MatePad 11 un MatePad T8.

Lielākā – MatePad 11 – ieguvusi 10,95 collu WQXGA izšķirtspējas displeju, kurā var rakstīt ar M-Pencil digitālo irbuli un lietot vairākas lietotnes vienlaikus Multi-Windows režīmā. 120 Hz atsvaidzes intensitāte padara ekrānu ļoti piemērotu datorspēļu spēlēšanai un ietilpīgā baterija ļauj darboties līdz 12 stundām ar vienu uzlādi.

MatePad T8 ir vieglāks un mazāks, tādēļ vieglāk paņemams līdzi ceļā un izmantojams kā laika kavētājs bērniem. Planšetē ir īpaša droša rotaļu vide, kurā bērni tiek klāt vienīgi vecāku atļautajam saturam, un uzlabots acu komforta līmenis. MatePad T8 arī ir gudra un gādīga. Ja tā pamana, ka bērns veras ekrānā guļus, uzreiz brīdina, ka jāmaina skatīšanās leņķis. Ar šo ierīci somā var doties tālu un braukt ilgi, jo akumulators ar vienu uzlādi darbojas līdz 12 stundām.

Ko gan izvēlēties? Tas patiešām nav vienkārši. Tomēr viens ir skaidrs un laika pārbaudīts – cilvēki patiesi priecājas par viedierīcēm dāvanā, jo tām vienmēr ir pielietojums.

Tests tapis sadarbībā ar "Huawei Latvija"

Komentāri (1)CopyLinkedIn Draugiem X
Svarīgākais
Uz augšu