Raidījums: ceļa malā mētājas asiņaini dzīvnieku skeleti (4)

CopyLinkedIn Draugiem X
Foto: Ekrānšāviņš no video

Netālu no Sējas novada 14. decembrī kāds vietējais iedzīvotājs novēroja, ka šosejas Murjāņi - Saulkrasti malā ir izmesti dzīvnieku kauli. Par to tika ziņots vairākiem dienestiem, kuri situāciju ignorē, un neviens tos savākt negrasās, vēsta raidījums "4. studija".

Kopš otrdienas zemi atkal klāj bieza sniega sega, bet tam, kurš pirms nedēļas plānoja zem tās noslēpt sava asiņainā nodarījuma pēdas, tas neizdevās, jo sniegs nokusa, un ceļa malā pavērās baisi skati.

"Braucu un skatos - pilns lauks ar vārnām un kraukļiem.

Piebremzēju un skatos, ka pilns lauks ar krūškauliem, galvām un vēl viskaut kā cita. Zvanu policijai - nekādas reakcijas. Zvanu [Valsts] vides dienestam - pateica, ka tas nav viņu "lauciņš". Zvanu uz PVD - tur kaut kāda interese it kā bija," stāsta vietējais iedzīvotājs Jānis. 

Pēc tam, kad Latvijas Televīzijas Ziņu dienests par šo atgadījumu izveidoja ziņu sižetu, atbildīgie dienesti esot sasparojušies, taču nekas vairāk par solījumiem teritoriju sakopt tā arī nav īstenots.

Pārtikas veterinārā dienesta Ziemeļpierīgas pārvaldes vadītājs Mareks Samohvalovs sacīja, ka

tās esot cūkas, taču tiks veikta ekspertīze, lai noskaidrotu, vai tās ir mežacūkas vai mājas cūkas.

"Acīmredzot Saulkrastu novads nav pamanījis, ka viņiem ir pievienojies arī Sējas novads kopš 1. jūlija. Pašvaldība, protams, varētu rosīties ātrāk. Tas nav pietiekami operatīvi," uz žurnālista jautājumu, kādēļ kauli nav savākti, atbild Samohvalovs.

Par bezsaimnieka dzīvnieku līķu savākšanu un utilizēšanu atbild Saulkrastu novada komunālais serviss.

SIA "Saulkrastu komunālserviss" valdes locekle Raimonda Ozoliņa apgalvo, ka uzņēmuma darbinieki ir novirzīti ceļu tīrīšanai un kaisīšanai, tādēļ uzņēmums vērsās pie citiem uzņēmumiem, kas specializējas dzīvnieku izcelsmes blakusproduktu savākšanā un utilizēšanā. Taču uzrunātie uzņēmumi aicinājumam palīdzēt nav atsaukušies. "Pagājušonedēļ saņēmām vienu atteikumu, šodien - otru," teic Ozoliņa.

Komentāri (4)CopyLinkedIn Draugiem X
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu