Okupācijas muzejs atgriezies Latviešu strēlnieku laukumā (1)

LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Foto: Evija Trifanova/LETA

Latvijas Okupācijas muzejs ir slēdzis durvis pagaidu mājvietā Raiņa bulvārī, atgriežoties muzeja pārbūvētajā un atjaunotajā ēkā Latviešu strēlnieku laukumā, informēja muzeja pārstāve Inese Jansone.

Ar valsts karoga nolaišanu un simbolisku muzeja pagaidu ēkas durvju aizslēgšanu Latvijas Okupācijas muzeja direktore Solvita Vība nodeva ēkas atslēgas telpu izīrētājam VAS "Valsts nekustamie īpašumi" (VNĪ).

Latvijas Okupācijas muzejs pagaidu mājvietā, bijušajās ASV vēstniecības telpās, atradās teju deviņus gadus, kopš 2012.gada nogales. Šajā laikā muzejs turpināja iepazīstināt ar neseno Latvijas vēsturi skolēnu grupas, ārvalstu tūristus un valsts protokola viesus.

Atjaunotajā ēkā Strēlnieku laukumā 1 vēsturiskajai muzeja ēkai tapusi gaiša piebūve - Nākotnes nams. Pārbūves rezultātā muzejs ieguvis teju divas reizes plašākas telpas - telpas jaunajai ekspozīcijai, mūsdienīgus darba kabinetus, speciāli aprīkotas muzeja krātuves un arhīva telpas, un šobrīd aktīvi notiek muzeja jaunās patstāvīgās ekspozīcijas ierīkošana.

Paralēli ar muzeja iekārtošanos telpās ēkas rekonstrukcijas būvuzņēmējs SIA "Skonto būve" turpina VNĪ būvuzraugu konstatēto būvniecības defektu novēršanu, uz šo brīdi aptuveni 99% nepilnību ir novērstas, atlikušās būvuzņēmējs sola novērst līdz gada beigām.

Plānots, ka muzeja jauno pastāvīgo ekspozīciju, ko šobrīd veido dizaina birojs "H2E" sadarbībā ar muzeja vēsturniekiem, apmeklētāji varēs iepazīt 2022.gada pavasarī,

piedāvājot apmeklētājiem arī tematiskās izstādes jauni izveidotajā izstāžu zālē, skolēnu izglītojošās nodarbības īpaši iekārtotā auditorijā un citus Latvijas un ārvalstu sabiedrību izglītojošus pasākumus.

Latvijas Okupācijas muzejs ir valsts akreditēts privāts muzejs, dibināts 1993.gadā. To uztur un pārvalda sabiedriskā labuma organizācija Latvijas Okupācijas muzeja biedrība. Muzeja darbības mērķis ir veicināt faktos balstītu vēstures izpratni, iepazīstinot apmeklētājus ar okupācijas laiku, tā priekšvēsturi, notikumiem un sekām. Muzejs galvenokārt tiek uzturēts no ziedojumiem.

Komentāri (1)CopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu