Notiks Baltijas mēroga "balto" hakeru sacensības

TVNET/LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Ilustratīvs attēls.
Ilustratīvs attēls. Foto: Shutterstock

Gada pēdējā dienā ikvienam interesentam būs iespēja pārbaudīt savas tehniskās iemaņas informācijas tehnoloģiju (IT) drošības jautājumos, piedaloties lielākajās "balto" hakeru "Capture the Flag" (CTF) jeb "Atrodi karogu" sacensībās Baltijā "NewYearHack 2021", pavēstīja sacensību organizatori.

"NewYearHack 2021" norisināsies tiešsaistē 31.decembrī no plkst. 10 līdz 17.

Dalība sacensībās notiek individuāli. Paredzēta atvērtā reģistrācija, bet pirms reģistrēšanās iespējams atrisināt nelielu uzdevumu, kas atrodams tīmekļa vietnē "newyearhack.com", lai pārbaudītu savas spējas un sagatavotību. Dalībnieku skaitam pārsniedzot 150 cilvēkus, priekšroka tiks dota tiem, kuri būs izpildījuši mājaslapā pieejamo uzdevumu.

Viens no sacensību organizatoriem, kompānijas "Possible Security" vadītājs Kirils Solovjovs skaidro, ka sacensības "Atrodi karogu" ir populārs veids, kā IT drošības entuziasti un profesionāļi trenējas risināt nestandarta uzdevumus, meklējot norādes jeb karogus failos, tīmekļa vietnēs un datorprogrammatūras kodā. Uzdevumu risināšana var ietvert, piemēram, reversinženieriju, šifrēšanas algoritmu ievainojamību izmantošanu, kā arī atjautīgu risinājumu meklēšanu.

Šis ir pirmais gads, kad tiek rīkotas Baltijas mēroga CTF sacensības. Idejas aizsākumi meklējami pagājušajā gadā Igaunijā rīkotajās "AVHack" jeb "Aasta Vahetuse Hack" CTF sacensībās.

Šobrīd esot vērojams robs starp CTF grūtības līmeņiem, jo tiek rīkotas daudz šāda veida sacensības, kas paredzētas vai nu iesācējiem vai profesionāļiem. Šīs sacensības ir paredzēts vidusgrupai, kas zina ko vairāk par iesācējiem, bet vēl nav IT drošības jomas profesionāļi.

Paralēli uzdevumu risināšanai paredzēts arī "Vilnius Legal Hackers" organizēts vebinārs par ētiskās uzlaušanas likumdošanu Baltijas valstīs.

"NewYearHack 2021" sacensības ir vairāku Baltijas valstu organizāciju kopprojekts. Sacensības organizē "Possible Security" un "Legal Hackers Riga" no Latvijas, "CTF Parnu" un "Estonia Legal Hackers" no Igaunijas, "Vilnius Legal Hackers" no Lietuvas, kā arī uzņēmums "ESET".

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Svarīgākais
Uz augšu