Satiksmes ministrs: Satiksmes nozarē šis bijis infrastruktūras attīstības gads (2)

TVNET/LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Foto: Zane Bitere / LETA

Satiksmes nozarē šis bijis infrstruktūras attīstības gads, galvenokārt pievēršot uzmanību ceļu infrastruktūras sakārtošanai, šodien žurnālistiem teica satiksmes ministrs Tālis Linkaits.

Kā būtiskāko šogad paveikto Linkaits izcēla autoceļu saimniecības ilgtermiņa stratēģijas līdz 2040.gadam izstrādāšanu un apstiprināšanu valdībā. Izstrādāts gan galveno autoceļu attīstības plāns, gan daudz laika pavadīts, izstrādājot valsts reģionālo autoceļu būvniecības plānu nākamajiem septiņiem gadiem.

Savukārt attiecībā uz vietējās nozīmes ceļiem daudz runāts ar pašvaldībām, un decembrī apstiprināti Ministru kabineta noteikumi, paredzot iespēju pašvaldībām pārņemt šo autoceļu posmus.

Tāpat šogad sākta Rīgas apvedceļa pārbūves plānošana, kā arī iecerēts nākamgad izstrādāt privātās publiskās partnerības modeli Bauskas un Iecavas apvedceļu izbūvei.

Kā būtisku infrastruktūras attīstībā Linkaits izcēla arī ceļu satiksmes drošības uzlabošanu un uzsvēra, ka šim mērķim katru gadu tiek novirzīti arvien lielāki līdzekļi. Runājot par ceļu infrastruktūras uzlabošanu, ministrs pieminēja arī elektroauto uzlādes vietu tīkla izveides pabeigšanu, kā arī Autoceļu padomē apstiprināto mikromobilitātes stratēģiju.

Linkaits arī uzsvēra, ka sākti vairāki dzelzceļa infrastruktūras attīstības projekti - vēl viena sliežu posma izbūve Ziemeļblāzma-Mangaļi posmā, 48 staciju un pieturas vietu modernizācija, kā arī ātruma palielināšana Krustpils un Jelgavas dzelzceļa līnijās.

Ministrs arī izcēla plānu par Rīgas metropoles sabiedriskā transporta maršruta tīkla izveidi, piebilstot, ka process nebūs vienkāršs.

Kā būtiskas Linkaits izcēla arī pārmaiņas sabiedriskā transporta pārvadājumos, norādot, ka šogad deviņās maršruta tīkla daļās sākta pasažieru pārvadājumu veikšana ar mūsdienīgiem autobusiem, savukārt vēl četrās maršruta tīkla daļās tādi būs nākamgad no jūlija.

Komentāri (2)CopyLinkedIn Draugiem X
Svarīgākais
Uz augšu