Porsche piedāvā mašīnu pieskaņot pat nagu lakai vai rokassomiņai (4)

TVNET Auto
CopyLinkedIn Draugiem X
Porsche automašīnas
Porsche automašīnas Foto: Porsche

Parasti jauna auto pircējam tiek nodrošināta iespēja izvēlēties starp piecām līdz desmit virsbūves krāsām, ja vien runa nav par “Rolls-Royce”, kas spēj izpildīt faktiski visas vēlēšanās no savas 40 tūkstošu krāsu toņu paletes. Tagad arī Štutgartē bāzētais sportisko auto ražotājs “Porsche” sācis piedāvāt krietni izvērstāku krāsu spektru ar vairāk nekā 160 toņiem visām modeļu sērijām.

Līdz ar jauno opciju kļūs pieejamas klasisko “Porsche” modeļu krāsas arī mūslaiku mašīnām, turklāt pastāv iespēja krāsas pēc pasūtījuma arī sajaukt, tā radot jaunus, individuālus toņus.

“Porsche” individualizācijas un klasikas nodaļas viceprezidents Aleksandrs Fabigs, ka zīmola spēkratu pircējiem neparasti automobiļu krāsojumi bijuši pieejami visu laiku, jo tie piešķir mašīnām unikālu raksturu, un pēc viņa teiktā pēdējos gados pieprasījums pēc automobiļiem ar individuālu krāsojumu būtiski palielinājies. 

Porsche krāsošanas cehs
Porsche krāsošanas cehs Foto: Porsche

Galvenajā rūpnīcā Cufenhauzenā darbību sākusi jauna krāsu jaukšanas iekārta, krāsu speciālistiem apvienojot vairākus desmitus sastāvdaļu līdz miligrama precizitātei, lai sasniegtu vēlamo toni. Katru krāsas partiju sadala divos krāsas konteineros virsbūves un papildu detaļu krāsošanai.

Krāsošanai paredzētās automobiļa zonas galvenokārt ir ražotas no alumīnija, plastmasas un oglekļa vai stikla šķiedras kompozītmateriāliem. Šis materiālu sajaukums, kā arī atšķirīgās uzklāšanas metodes un žūšanas temperatūra paredz nedaudz atšķirīgus krāsu savienojumus atkarībā no detaļas. Vienlaikus no katras partijas nokrāso salīdzināšanas plāksnes, un tās izmanto kā krāsu salīdzināšanas paraugus automobiļa pēdējā pārbaudes posmā.

Porsche Boxster
Porsche Boxster Foto: Porsche

“Paint to Sample”: kulta krāsas piedzīvo atgriešanos

“Porsche” ne tikai paplašina savu krāsu klāstu, bet to arī restrukturizē, “Custom Colour” pārdēvējot par “Paint to Sample”. Šajā kategorijā iekļautas iepriekš noteiktas krāsas, kuras tehniski apstiprinājuši zīmola krāsu speciālisti. Starp paraugiem ir jūras zilā, rubīna sarkanā un piparmētru zaļā krāsa. Šīs krāsu izvēles no 20. gadsimta 90. gadiem starp firmas cienītājiem ieguvušas kulta statusu. Iepriekš tās piedāvāja 964. sērijas “911” modelim.

Klāsts ir ļoti dažāds un atkarīgs no modeļu sērijas un ražošanas vietas. “911” un “718” modeļu sērijām klienti var izvēlēties no vairāk nekā 100 papildu krāsām. “Panamera”, “Macan” un “Cayenne” modeļiem ir vairāk nekā 50 izvēles iespēju, bet vēl 65 krāsas pieejamas “Taycan” klientiem.

Porsche Taycan
Porsche Taycan Foto: Porsche

“Paint to Sample” var pasūtīt kā jauna automobiļa konfigurācijas “Porsche” centros, tikai tad jārēķinās, ka, salīdzinot ar standarta krāsojumiem, tas arī par aptuveni trīs mēnešiem pagarinās automašīnas piegādes laiku.

“Paint to Sample Plus”: apjomīga tehniskā pārbaude

Ja Štutgartes zīola automobiļa īpašnieks pauž īpašas individualizēta krāsojuma vēlmes, ar “Paint to Sample Plus” programmu “911”, “718” un “Taycan” modeļu līnijām krāsojumu var izvēlēties gandrīz bez ierobežojuma. Tas būtībā izpaužas došanās uz “Porsche” dīlercentru ar krāsas paraugu, kas var būt gan īpaša toņa rokassomiņa vai nagu laka, un rūpnīca uzjauks paraugam atbilstošu auto virsbūves krāsu. Tehniskā pārbaude un uzdevuma izpilde var ilgt pat vairākus mēnešus.

Porsche Panamera
Porsche Panamera Foto: Porsche

Tālāk krāsu speciālisti izstrādā formulu un rada krāsu, balstoties uz pieejamām krāsu komponentēm. Pēc tam toni vairākos posmos uzlabo, lai tas atbilstu paraugam dažādās gaismās, piemēram, dienasgaismā vai mākslīgajā apgaismojumā. Tālāk krāsas lietojumu pārbauda ražošanas apstākļos, uz automobiļa virsbūves un papildu detaļām.

Tāpat ir svarīgi noteikt slāņu biezumu, kas nodrošina stabilu, atdarināmu un nevainojamu krāsojumu. Pirms reālā klienta automobiļa krāsošanas krāsu uzklāj izmēģinājuma virsbūvei. Ja atklājas, ka vēlamo toni nav iespējams realizēt saskaņā ar uzņēmuma kvalitātes standartiem, “Porsche” sedz tehniskās pārbaudes izmaksas.

Komentāri (4)CopyLinkedIn Draugiem X
Nepalaid garām!
Uz augšu