"Repharm" grupas uzņēmumam atļauj veikt galīgo "Olainfarm" akciju atpirkšanu

TVNET/LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
AS "Olainfarm" uzraksts.
AS "Olainfarm" uzraksts. Foto: Paula Čurkste/LETA

Finanšu un kapitāla tirgus komisijas (FKTK) padome atļāvusi "Repharm" grupas mātesuzņēmumam AS "AB City" veikt galīgo zāļu ražotājas AS "Olainfarm" akciju atpirkšanu, informēja FKTK pārstāvji.

Vienas akcijas cena galīgajā atpirkšanā ir 9,26 eiro.

Galīgās akciju atpirkšanas rezultātā citiem akcionāriem piederošās "Olainfarm" akcijas tiks atsavinātas par labu "AB City", kas kļūs par vienīgo uzņēmuma īpašnieci.

Kā ieraksta datums noteikta nākamā darba diena pēc informācijas par galīgo atpirkumu publikācijas oficiālajā izdevumā "Latvijas Vēstnesis". Ieraksta datumā akcijas tiek bloķētas akcionāru kontos un akcionāri zaudē tiesības rīkoties ar tām.

Obligāti atpērkamas ir 549 837 "Olainfarm" akcijas, kas aprēķināts, no kopējā akciju skaita atņemot "AB City" uz tiešas un netiešas līdzdalības pamata iegūtās no 13 535 241 akcijas izrietošās balsstiesības.

Tādējādi "Olainfarm" akciju atpirkšanai būs nepieciešami 5 091 491 eiro.

Vienas akcijas atpirkšanas cena ir noteikta saskaņā ar Finanšu instrumentu tirgus likumā noteikto metodi, kas paredz mērķa sabiedrības jeb šajā gadījumā "Olainfarm" tīros aktīvus dalīt ar emitēto akciju skaitu. Tīrie aktīvi tiek aprēķināti no kopējiem aktīviem, atskaitot "Olainfarm" piederošās pašas akcijas un saistības. Ievērojot, ka akcijas cena, kas aprēķināta saskaņā ar pēdējo - 2021.gada trešā ceturkšņa - konsolidēto pārskatu, nav par 10% lielāka, salīdzinot ar cenu, kas aprēķināta no konsolidētā revidētā 2020.gada pārskata datiem, vienas atpērkamās akcijas cena nevar būt zemāka par 9,26 eiro par akciju.

Jau ziņots, ka "AB City" tiešā un netiešā kontrolē pēc obligātā akciju atpirkšanas piedāvājuma ir 96,1% "Olainfarm" akciju.

"AB City" tiešajā kontrolē ir "AB City" piederošas 3 752 305 "Olainfarm" akcijas jeb 26,62% no balsstiesīgo akciju kopskaita. Savukārt uz netiešas līdzdalības pamata iegūtas no "Olainfarm" akcijām izrietošās balsstiesības, kas veido 69,48% no balsstiesīgo akciju kopskaita.

Tostarp "AB City" uz netiešas līdzdalības pamata ieguvusi balsstiesības, kas izriet no Nikai Saveļjevai piederošajiem 8,98% "Olainfarm" akciju, no SIA "Olmafarm" piederošajiem 28,37% "Olainfarm" akciju un no Igaunijas uzņēmumam "Olfim" piederošajiem 8,97% "Olainfarm" akciju, kā arī no "AB City" kontrolētās SIA "Farma Fund" iegūtajiem Annai Emīlijai Maliginai piederošajiem 8,97% "Olainfarm" akciju un no "Farma Fund" iegūtajiem SIA "Olmafarm" piederošajiem 14,19% "Olainfarm" akciju.

Jau ziņots, saskaņā ar 14.oktobrī "Olainfarm" akcionāru sapulces lēmumu "Olainfarm" akcijas tiek izslēgtas no regulētā tirgus, un uzņēmuma akciju tirdzniecība "Nasdaq Riga" biržā vairs nenotiks.

"AB City" izteiktais "Olainfarm" akciju atpirkšanas obligātais piedāvājums noslēdzās 7.decembrī. Pamatojoties uz Finanšu instrumentu tirgus likumu, arī tajā vienas akcijas cena bija noteikta 9,26 eiro.

Pēc kompānijas pārstāvju iepriekš minētā, biržas "Nasdaq Riga" valde lēmumu par "Olainfarm" akciju izslēgšanu no regulētā tirgus varētu pieņemt orientējoši līdz 2022.gada 20.janvārim.

"Olainfarm" koncerna apgrozījums pagājušajā gadā bija 122,157 miljoni eiro, kas ir par 11% mazāk nekā 2019.gadā, savukārt koncerna peļņa samazinājās 2,3 reizes un bija 9,478 miljoni eiro.

"Olainfarm" nodarbojas ar gatavo zāļu formu, farmaceitisko preparātu un uztura bagātinātāju, kā arī ar ķīmisko vielu un aktīvo farmaceitisko ingredientu ražošanu.

Veselības uzņēmumu grupā "Repharm" iekļaujas "Mēness aptieku" tīkla īpašniece AS "Sentor farm aptiekas", zāļu vairumtirgotāja AS "Recipe Plus", augu valsts ārstniecisko līdzekļu ražotāja AS "Rīgas farmaceitiskā fabrika", ambulatorās aprūpes iestāžu tīkls AS "Veselības centru apvienība" (VCA) un SIA "Centrālā laboratorija".

"Repharm" patiesie labuma guvēji, pēc "Firmas.lv" datiem, ir vairākas Latvijas privātpersonas - Roberts Tavjevs, Jānis Oskerko, Mihails Lurje, Aleksandrs Livšics, Andrejs Leibovičs, Sergejs Korņijenko, Josifs Apts un Jeļena Ņikitina.

Veselības uzņēmumu grupa "Repharm" 2020.gadā strādāja ar 314 miljonu eiro apgrozījumu, kas ir par 10,9% lielāks nekā 2019.gadā. "Repharm" peļņa bija 11,39 miljoni eiro.

Uzņēmumu grupā 2020.gadā nodarbināti 3750 strādājošie, salīdzinot ar 3559 darbiniekiem 2019.gadā, un grupas uzņēmumi nodokļos nomaksājuši 39,7 miljoni eiro, salīdzinot ar 37 miljoniem 2019.gadā.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Svarīgākais
Uz augšu