Video: gigantiska medūza "pusnakts zonā"

TVNET
CopyLinkedIn Draugiem X
Foto: Ekrānšāviņš no YouTube video

Ja vēlies iegūt aptuvenu priekštatu, kā dzīve varētu izskatīties uz citas planētas, tad noskaties šo video, kurā redzama īpaši reta, milzīga, okeāna dzīlēs mītoša medūza.

Okeānu dzīles ir pilnas ar pagalam dīvainiem dzīvniekiem, kas ir maz vai vispār nav pētīti. Tā saucamajā pusnakts zonā pētnieki šoreiz nofilmējuši visai baisu radījumu – gigantisku medūzu.

Monterejas līča akvārija pētījumu institūta uzņemtajā video Kalifornijas līcī redzama milzīga želejveidīga “cepure” ar garām “lentēm”, kas kopumā patiešām atgādina kādu radījumu no citas planētas.

VIDEO: GIGANTISKA MEDŪZA OKEĀNA DZĪLĒS

Patiesībā šis radījums ir viena no lielākajām zināmajām medūzām pasaulē. 1989. gadā atklātās medūzas zvanveida ķermenis ir teju metru plats, bet taustekļi var sasniegt pat vairāku desmitu metru garumu. Šīs medūzas ir pazīstamas arī ar savu īpatnējo, tumšo krāsu, kas labi iekļaujas apkārtējā vidē, vēstīts vietnē "Mental Floss".

Lai arī šo medūzu gadās novērot ļoti reti, tomēr tās ir visai izplatītas. Šīs sugas medūzas mīt visos okeānos, izņemot Ziemeļu ledus okeānu. Parasti tās dzīvo “pusnakts zonā” - 1 līdz 4 kilometru dziļumā, kur neiesniedzas saules gaisma.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu