Kazahstānā tiek bloķēta interneta darbība un telefonsakari (8)

Papildināts
TVNET/LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Foto: AFP/SCANPIX

Kazahstānā trešdien turpinās interneta pieejas un telefonsakaru ierobežošana, kas sākās jau otrdien, varas iestādēm reaģējot uz valsti pārņēmušajiem protestiem.

“Telegram” kanāls “Ateo” trešdien ziņoja, ka visā Almati trešdien nav piekļuves internetam un telefonsakariem. Tikmēr aģentūra “KazTAG” vēstīja, ka piekļuve internetam bloķēta arī Nursultanā.

Komunikāciju atslēgšana Nursultanā un Almati notikusi teju vienlaicīgi plkst.17 pēc vietējā laika (plkst.14 pēc Latvijas laika).

Savukārt interneta pakalpojumu sniedzējs “Kazahtelekom” sācis bloķēt piekļuvi internetam visā Kazahstānas teritorijā.

Savukārt grupa "NetBlocks", kas novēro interneta sakaru pārtraukumus pasaulē, ziņo, ka internets atslēgts visā Kazahstānā.

Kazahstānas interneta mājaslapas, tostarp daudzu mediju vietnes, trešdien kļuvušas nepieejamas ārpus valsts robežām, valsts iedzīvotāji arī ziņo par problēmām ar sakariem.

Kazahi, kas atrodas ārvalstīs, ziņo, ka var ar grūtībām sazināties pa telefonu vai ziņojumapmaiņas platformām ar saviem radiniekiem galvaspilsētā Nursultanā un valsts lielākajā pilsētā Almati.

Šobrīd nav pieejamas daudzas Kazahstānas mājaslapas, tostarp valstī populāru mediju vietnes.

Kā ziņots, 2.janvārī Kazahstānas rietumos sākās protesti pret gāzes cenu kāpumu, un to dalībnieki arī pieprasīja, lai no politikas aiziet bijušais Kazahstānas prezidents Nursultans Nazarbajevs.

Kad protesti sāka pārņemt arī citus reģionus, policija pilsētās pastiprināja drošības pasākumus, un vairākos reģionos izsludināts ārkārtas stāvoklis un komandantstunda.

Daudzviet notiek sadursmes starp tūkstošiem protestētāju un policistiem, kuri pret demonstrantiem pielieto trokšņa granātas un asaru gāzi.

Komentāri (8)CopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu