Kazahstānā izmantotas "maidana tehnoloģijas", paziņojis Putins (35)

TVNET
CopyLinkedIn Draugiem X
Foto: AFP/SCANPIX

Krievijas prezidents Vladimirs Putins uzskata, ka Kazahstānas protestos izmantotas “maidana tehnoloģijas”, vēsta Krievijas medijs “Meduza”.

Šādu viedokli Putins pauda Kolektīvās drošības līguma organizācijas (ODKB) līderu tiešsaistes apspriedē, kas sasaukta saistībā ar notikumiem Kazahstānā.

Šo apspriedi demonstrēja arī Krievijas propagandas kanāls “Rossija 24”.

Putins norādīja, ka draudi Kazahstānas valstiskumam radušies nevis iedzīvotāju protestu dēļ, bet gan tāpēc, ka “situāciju esot izmantojuši destruktīvi ārējie un iekšējie spēki”.

Putins Kazahstānas protestos arī esot saskatījis Ukrainas “maidana tehnoloģijas”, kas tikušas izmantotas protestu atspoguļošanā.

Putins arī piekrita Kazahstānas prezidenta Kasima Žomarta Tokajeva apgalvojumiem, ka protesti bijuši “teroristu” uzbrukums Kazahstānai.

Putins uzskata, ka šie “teroristi” esot sagatavoti ārvalstīs.

Kā ziņots, protesti pret sašķidrinātās gāzes cenu straujo kāpumu sākās pirms nedēļās Žanaezenā, valsts dienvidrietumos.

Taču nākamajās dienās protesti pārņēma visu Kazahstānu, un līdztekus ekonomiskajām prasībām sāka parādīties arī politiskās prasības. Protestētāji cita starpā pieprasīja eksprezidenta Nursultana Nazarbajeva un viņa klana pilnīgu aiziešanu no valsts vadības.

Drīz vien miermīlīgie protesti pārauga sadursmēs ar drošības dienestiem. Līdztekus valdības ēku ieņemšanai sākās uzbrukumi policijas iecirkņiem un veikalu izlaupīšana.

Ceturtdien Maskavas kontrolētā bijušo PSRS valstu militārā alianse jeb Kolektīvās drošības līguma organizācija (ODKB), atbildot uz Kazahstānas prezidenta Kasima Žomarta Tokajeva lūgumu, nosūtīja uz Kazahstānu "miera uzturētājus".

Komentāri (35)CopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu