Piecas idejas ziemas brīvdienām Smiltenes novadā

TVNET
CopyLinkedIn Draugiem X
Niedrāja ezera apkaime
Niedrāja ezera apkaime Foto: www.facebook.com/visitSmiltene

Smiltenes novadā ir iespējams lieliski izbaudīt ziemas priekus gan pastaigās pa dabas takām, gan ciemojoties pie savvaļas zirgiem un retiem putniem, gan apmeklējot unikālas Latvijas fotogrāfu izstādes un pat rakstnieces Kornēlijas Apškrūmas pūču kolekciju.

Nesteidzīgam pārgājienam iespēja apmeklēt nepilnus 2 km garo veselības "Dabas taku", kas ved gar Raunas upes krastiem. Takā dabas vērtības mijas ar industriālo mantojumu, tā ir papildināta ar dažādiem fizisko aktivitāti veicinošiem elementiem.

Ejot pa šo taku var apskatīt Velnalu, dzirnavas un balto smilšakmens klinšu atsegumus, kas dienas tumšajā periodā ir izgaismoti Latvijas karoga krāsās.

Šobrīd veselības taka ir kļuvusi bagātāka - Dzirnavgravā, savā mājvietā, ir atgriezusies Mātes skulptūra, bet pretī klinšu atsegumiem atrodas interesanta dizaina objekts "Sapņotava" - šūpoles laivas formā, kas spēs sagādāt prieku gan lieliem, gan maziem. Takas sākums uz Cēsu ielas pie tilta pār Raunas upi, Raunā.

Raunas dabas taka
Raunas dabas taka Foto: www.facebook.com/visitSmiltene

Aicinām apmeklēt Smiltenes novada muzeju Mēru muižā, kurā papildu patstāvīgajām ekspozīcijām līdz 31. martam skatāmas trīs jaunas izstādes:

izstāde "Smiltenes fotogrāfs Arnolds Oskars Pirro", kas tapusi, sadarbojoties ar fotogrāfa mazmeitu Inesi Upmali un Smiltenes novada bibliotēku; izstāde "100 notikumi Smiltenes vēsturē" par notikumiem dažādās dzīves jomās sākot no 7. gs. līdz pat mūsdienām;

Latviešu fotogrāfa Arnolda Oskara Pirro izstāde
Latviešu fotogrāfa Arnolda Oskara Pirro izstāde Foto: www.facebook.com/visitSmiltene

izstāde "Jānis Doreds. Izcilais foto un kino reportieris 20. gadsimta pasaulē" iepazīstina ar fotogrāfu un kino reportieri, kura saknes meklējamas Smiltenes novada Blomes pagastā.

Dodoties ceļojumā pa A2 šoseju, Virešos, pašā autoceļa malā, gaida Virešu novadpētniecības centrs "Mājvieta",

kur varēsiet aplūkot dzejnieces Kornēlijas Apškrūmas vairāk nekā 200 pūču kolekciju, dzirdēt interesantu un aizraujošu stāstījumu par pašu dzejnieci un izmēģināt spēkus Dzejas darbnīcā.

Lauku dzīves krāšņumu iespējams notvert Z/S "Jaun-Ieviņas" Raunas pagastā.

Visiem interesentiem tiek piedāvātas ekskursijas pie savvaļas zirgiem un govīm, kā arī iespēja aplūkot putnu kolekciju, kurā sastopamas arī īpaši izsmalcinātas šķirnes, kas Latvijā reti aplūkojamas.

Saimniecībā tiek gatavoti dažādi ekoloģiskie produkti, ko ir iespējams arī degustēt.

Pirts procedūru cienītājiem tiek piedāvāti pirtnieka pakalpojumi un ir iespēja nopērties liepas koka pirtiņā un izbaudīt masāžas vannas ūdens priekus. 

Aicinām ieklausīties dzidrajās, valdzinošajās mūzikas skaņās, apmeklējot Mūzikas taku Gaujienas parkā.

Varēsiet spēlēt skaņu instrumentus astoņās pieturvietās un izbaudīt brīnišķīgu pastaigu Gaujas upes krastos.

Gaujienas parks
Gaujienas parks Foto: www.facebook.com/visitSmiltene

Iepriekš piesakoties, iespēja apmeklēt Jāzepa Vītola memoriālo muzeju "Anniņas". 

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu